• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Salata Caesar cu piept de pui

Salata Caesar își are originea în anii 20 ai secolului trecut, când bucătarul mexican, de origine italiană, Caesar Cardini, a preparat-o pentru prima dată într-un restaurant din Tijuana, Mexic. Povestea spune că bucătarul Caesar a trebuit să pregătească, la repezeală, ceva de mâncare pentru un grup de actori, în condițiile în care nu prea mai avea […]

Paste cu piept de pui si sos de rosii

Mă întâlnesc cu pastele de câteva ori pe lună, fiind des solicitate în meniu de către fiică-mea, încântată de mai toate rețetele de paste. Îmi plac ca întotdeauna să fie preparate cu sos din abundență, alegând, de regulă, să folosesc unul din cele două sosuri de roșii preferate de mine, respectiv unul aromat cu busuioc […]

Floare din aluat cu crema de ciocolata

Așa cum mi-am luat angajamentul, săptămâna asta, pe pagina Papamond, azi am preparat floarea din aluat cu crema de ciocolata, prezentată în scurtul film care a circulat zilele astea pe unele pagini de facebook. Pentru o floare din aluat moale si pufoasă, am folosit aluatul din care, de regula, prepar cornuri. De fapt, cu excepția […]

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

După cum, la mai tot românul, place ciolanul afumat, tot așa îmi place și mie! Tradițional, cel mai adesea ciolanul se prepară cu fasole sau varză, mâncăruri ce se înscriu în ceaslovul de aur al bucătăriei noastre. Totuși, dând la o parte obiceiul străbunilor în ce privește pregătirea ciolanului, azi vreau să vă spun cum […]

Piept de pui cu piure de broccoli

Dacă nu ați încercat până acum piureul de broccoli, vi-l recomand ca fiind foarte bun, cu un gust aparte și potrivit ca garnitură pentru orice friptură. Se prepară rapid dat fiind faptul că broccoli fierbe foarte repede. Alături de piureul de conopidă, de linte sau de țelină, este o variantă de a mai înlocui uneori […]

Salata cu Peste Preparat la Gratar

Baby hering -ul este un pește fără prea multe oase, ieftin și prezent în mai toate pescăriile. Chiar dacă nu este prea trupeș, acest pește oceanic îmi place îndeosebi la grătar. Pentru a se desprinde ușor carnea de pe oase și pentru a nu se fărâmița pe grătar, obișnuiesc să-i dau puțină sare înainte cu […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 17
  • Page 18
  • Page 19
  • Page 20
  • Page 21
  • Interim pages omitted …
  • Page 89
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

Reteta de caltabos (cartabos). Traditii de Craciun

ciuperci sote

Ciuperci Sote. Cum se Prepara?

Varza de Bihor

Varza de Bihor. Creatie cu smantana

salau cu rosii

Salau cu rosii. Pe cartofi si praz

Jumari si untura. Preparate la caldare

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025