Chiar dacă, pentru tradiţia noastră culinară, combinaţia de fasole cu ciuperci poate părea puţin forţată, vă asigur că rezultatul este de apreciat. Nu rămâne decât să încercaţi şi vă veţi convingeţi. Am mai introdus ciupercile când am preparat fasole cu cârnaţi proaspeţi şi a avut mare trecere la mesenii cu dragoste periodică de fasole. Azi am preparat fasole roşie cu ciuperci, mâncare simplă dar deosebit de gustoasă, ce o recomand celor ce apreciează fasolea şi au iniţiativă în a o găti în fel şi chip.
Jambalaya creole. Cu carnati afumati si pui
Jambalaya îşi are originea în Insulele Caraibe sub influenţa bucătăriei spaniole. Este o rudă a cunoscutei paella, mâncare cu rădăcini maure din Valencia spaniolă. Se prepară în mai multe variante cea mai cunoscută fiind jambalaya creolă sau roşie. Varianta creolă a fost popularizată de europenii emigranţii în New Orleans, care au încercat să prepare paella în Lumea Nouă dar, neavând şofran datorită costurilor mari de import, au înlocuit acest ingredient cu roşiile.
Piure cu pulpe de rata. Asortat cu țelină, morcov și praz prajit
Azi avem raţă. După ce carnea de raţă a contribuit la o supă de raţă cu găluşte a trebuit să caut să-i găsesc împlinirea într-un ” felul doi”. Dacă data trecută am rumenit carnea din supă pe un pat de cartofi sau am “băgat în tavă, la cuptor” de data aceasta am pregătit repede un piure de legume cu pulpe de rata şi praz prăjit.
Tuslama Regala. Fiertura Munteneasca de Burta
Mâncare moştenită de la turci, tuslamaua este oarecum o ciorbă de burtă mai nervoasă, scăzută bine şi dreasă puternic cu iaurt, de către turci, sau cu smântână de către noi. A fost foarte populară până la jumătatea secolului trecut când orice restaurant se fălea cu tuslamaua preparată. De altfel, o găsim lăudată şi apreciată de […]
Cozonac Pufos Preparat Fara Framantare
Probabil, neînţelegând, am rămas din aceea perioadă cu impresia că un cozonac pufos se obţine greu şi am asociat întotdeauna cozonacul cu multă muncă. Ei bine, am constatat în timp că un cozonac nu este chiar aşa pretenţios şi nici vreo lucrare culinară pe care un începător în ale bucătăriei nu o poate realiza.
Gulas de Ciuperci si Cartofi. Pentru o Zi Fara Carne
Încerc şi eu să fac ce pot, să echilibrez balanţa şi să mai introduc în meniul casei câte o mâncare de post. Vă recomand sincer acest gulas de ciuperci si cartofi şi am siguranţa că îl veţi găsi foarte gustos şi bine-venit în Postul Crăciunului.