Această simplă reţetă de tocana picanta este o idee despre cum am putea să ne îndeletnicim cu o bucăţică de carne de capră atunci când o avem în bucătărie. Mie, carnea de capră, îmi face o impresie foarte bună, şi deşi se găseşte mai rar, este bine a fi achiziţionată atunci când se iveşte ocazia. […]
Gnocchi cu Sunca si Masline Picante in Sos de Rosii
Azi încerc să va extrag din perioada mâncărurilor de vară, bazată pe multe legume, şi să vă tentez cu un carbohidrat de toamnă, pregătit simplu şi repede sub numele de – gnocchi cu sunca si masline picante. Pentru cei care nu s-au întâlnit încă cu gnocchi trebuie spus că aceştia sunt un fel de găluşte […]
Pulpa de Ied la Ceaun cu Garnitura de Orez cu Ardei
Carnea de ied este mai putin grea decât carnea de miel, mai fragedă si se prepară mai repede, drept pentru care în ultimul timp am preferat-o celei de miel. Astazi am preparat o pulpa de ied la ceaun, gatită suficient încât carnea, oricum fragedă, să se desprindă uşor de pe os, pe care am servit-o […]
Vinete cu Branza in Sos de Rosii Aromat cu Cimbru
Astăzi, vă propun să ne bazăm încă o dată pe vinete pentru a mai adăuga încă o reţetă la catastiful cu plăceri culinare şi pentru – cred eu cu tărie – a ne pricopsi cu încă o apreciere din partea mesenilor. Vorbim despre vinete cu branza, îmbrăcate în sos românesc de roşii, uşor aromat cu […]
Tocanita de Ardei si Rosii – Lecso Fara Carne
Această tocanita de ardei şi roşii este o mâncare tradiţională în Cehia, Slovacia (lečo), Germania (Letscho) sau Polonia ( leczo), dar mai ales în Ungaria unde există o mare varietate de reţete şi este foarte populară. Recomandările spun că cel mai bun lecso se prepară în perioada august-octombrie când ardeiul este la maturitate şi roşiile […]
Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar
Cred că mâncarea de fasole verde cu rosii este cea mai simplă şi rapidă modalitatea de a fructifica fasolea verde fără a pierde nimic din bucuria gustului oferită de acestă legumă. Această potrivită asociere de fasole verde si rosii este una din preferatele mele în special primăvara, atunci când fasolea verde apare în pieţe, şi […]