Aşa cum am spus la ciorba de curcă, am dezechipat curca de piept şi pulpele superioare pentru ca avem alte intenţii cu acestea, respectiv sniţele din piept şi carne de curca franjuri cu fasole verde şi taitei de casa din pulpele superioare. De altfel, niciodată nu abuzez de pasările dedicate ciorbei şi nu pun la ciorbă pieptul şi pulpele superioare, poate cu unele excepţii la găini. Pulpele superioare le-am fiert odată cu carnea pentru ciorbă dar, odată fierte, le-am scos şi le-am preparat cu fasole verde şi taiţei de casă rezultând o mâncare consistentă.
Necesar carne de curca cu fasole verde şi tăiţei de casă:
- 2 pulpe superioare ( sau piept) de curcă sau carne de curcan
- 400 gr. fasole verde
- 300 gr. roşii cherry
- 150 ml. sos de roşii aromat cu busuioc
- 1 ceapa
- 1/2 pătrunjel verde proaspăt
- tăiţei de casă dintr-un ou
- 4 căţei de usturoi, 3-4 rondele de ghimbir, 4-5 rondele ardei iute, sos de soia, piper măcinat, sare, ulei de măsline
Preparare carne de curca cu fasole verde:
1. Pentru început am preparat taiţei de casă folosind un ou, faină şi sare. Am întins aluatul şi am tăiat pastele asa cum am prezentat la ciorba de curcă cu tăiţei de casă şi la supa de raţă. I-am lăsat să aştepte până să îi fierb deoarece este bine să te sincronizezi cât mai bine cu celelalte faze ale preparării reţetei. Trecem, mai departe, la prepararea cărnii.
2. Se pun 2 linguri de ulei în wok-ul încins şi se aromează 30 de secunde cu 2 căţei de usturoi, ghimbir şi ardei iute tocat. Se taie ceapa mai mare, julien şi se căleşte în uleiul încins 1 minut. Carnea de curcă fiartă se dezosează, se taie franjuri şi se pune în wok, peste ceapă, la călit timp de 2-3 minute. Se aromează cu o lingură sos de soia şi se dă un praf de sare. Când carnea şi-a luat aromele se pune conţinutul wok-ului într-un bol, se acoperă şi se lasă în aşteptare.
3. Se repetă, oarecum, operaţiunea şi în ce priveşte fasolea verde. Se pun doua linguri de ulei în wok-ul încins, cu ceilalţi doi căţei de usturoi feliaţi şi se adaugă fasolea verde. Am avut fasole verde congelată, la pungă şi care trebuia puţin fiartă aşa că, am pus două polonice de supă de carne şi am lăsat să fiarbă până sa evaporat supa.
4. Nu am fiert fasolea să se fărâmiţeze ci atât cât să-şi piardă gustul de crud dar să îşi păstreze din fermitate (gustaţi-o şi când vă place, opriţi focul). Cât timp fasolea s-a mai înmuiat, am pus tăiţeii la fiert în apă cu sare. Când s-au fiert al dente (tăiţeii încep să plutească) i-am scos din apă şi i-am pus într-o strecurătoare să se scurgă apa.
5. Dacă fasolea este gata punem tăiţeii scurşi de apă peste fasole. Dacă nu ne sincronizăm cu fasolea şi tăiţeii vor aştepta mai mult în strecurătoare, mai scuturaţi-i din când în când pentru că prin răcire se vor lipi. (Pastele nu se spală în apă rece pentru că se pierde amidonul şi sosul nu mai are aderenţă. Dacă se folosesc în salate atunci se pot spăla)
Deci, punem tăiţeii peste fasole în wok şi adăugăm şi carnea de curca franjuri, din bol. Punem şi sosul de roşii (un suc simplu de roşii, mai consistent, aromat cu busuioc) şi amestecăm să cuprindă sosul toate ingredientele. Roşiile cherry le înjumătăţim şi le adăugăm în wok. Amestecam şi agităm wok-ul timp de 2-3 minute după care dăm un praf de piper proaspăt măcinat, gustăm şi dăm şi sare după cum poftim. Tocăm mare pătrunjelul verde, proaspăt şi ornăm.
Să fiţi sănătoşi şi prosperi!