Spectaculos de gustoasă această combinaţie de mancare de mazare cu snitel de porc! Am gătit-o oarecum întâmplător, când s-a potrivit să dispun de ambele preparate în acelaşi timp şi m-am gândit să iau şniţelul şi să-l adaug la mâncarea de mazăre. Ideea în sine nu este vreo mare revelaţie, dar gustul rezultat depăşeşte aşteptările ce pot fi avute de la o combinaţie aparent banală. Este important ca şniţelul de porc să fie preparat cu pesmet, adică varianta vieneză, deoarece acesta se va combina foarte bine cu sosul mâncării de mazare.
Necesar mancare de mazare cu snitel de porc:
Pentru mancare de mazare:
- 500 gr mazare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 200 ml bulion
- 1/2 legătură mărar
- sare, piper, ulei pentru prăjit
Pentru şniţel de porc:
- 4 felii pulpă de porc a câte 100 gr.
- 1 ou
- 3 -4 linguri de făină
- 3-4 linguri de pesmet
- sare, piper
- ului pentru prăjit
Preparare:
1. Pregătim necesarul pentru şnitele: bătem bine carnea şi îi dăm câte un praf de sare şi de piper, bătem oul cu furculiţa, într-un bol, cu puţină sare. Pregătim o farfurie cu făină şi una cu pesmet. Am mai scris despre şnitele la reţeta şniţel de pui parizian.
2. Curăţăm ceapa şi morcovul, tocăm mărunt ceapa şi tăiem morcovul rondele sau cubuleţe. Le călim până cănd ceapa devine sticloasă, în două linguri de ulei, într-o tigaie sau crăticioară încinsă. Piperăm şi sărăm călitura. Stingem prăjeala cu o ceşcuţă de apă caldă (sau supă dacă avem) şi lăsăm să fiarbă la foc mic, câteva minute.
3. Adăugăm mazărea şi bulionul şi lăsăm să fiarbă încet, 15-20 minute până când mazărea este fiartă. Este preferabil să folosim mazăre proaspătă sau congelată, cea conservată având calitate mult scăzută. Dacă mai este nevoie şi a scăzut mâncarea prea mult mai adăugăm apă călduţă. La final adăugăm mărarul tocat mărunt.
4. Cât timp fierbe mazărea preparăm şniţelele. Dăm feliile de carne prin făină, prin ou şi în final prin pesmet şi le prăjim într-o tigaie încinsă până devine pesmetul auriu. Le scoatem pe un şerveţel de hârtie să absoarbă uleiul în exces.
5. Tăiem şnitelele bucăţi şi le punem în mâncarea de mazăre. Lăsăm să mai dea câteva clocote, să se îmbibe pesmetul sniţelelor cu sosul mâncarii de mazăre. Se completează foarte bine cele două preparate, împrumutându-şi una alteia savoare, şniţelele îmbibate cu sos câştigând noi valenţe alături de “garnitura” de mazăre. Aceasta mancare de mazare cu snitel este asemanatoare si la fel de gustoasă şi de recomandat ca si mancarea de mazare cu friganele.
Să fiţi bine!