În ultimul timp am avut un apetit ridicat pentru cârnaţi proaspeţi, aromaţi cu rozmarin şi puţin picanţi. Dacă în urma cu câteva zile am pus carnaţii pe cartofi, azi pofta m-a împins spre această combinaţie de paste cu carnati. Având totul proaspăt şi cu arome vii şi în putere, roşiile, usturoiul verde, verdeaţa şi cârnaţii nu pot oferii decât savoare şi gust.
Necesar paste cu carnati condimentati:
- 500 gr cârnaţi proaspeţi
- spaghetti sau alte paste
- 3 roşii
- 2 fire de usturoi verde
- 1/2 legătură pătrunjel
- piper, sare, ulei
Preparare:
1. Punem într-o oală apă suficientă, la fiert cu o lingură de sare mare. Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele. Am folosit spaghetti dar puteţi prepara orice fel de paste doriţi.
2. Tăiem cârnaţii îmbucături de 2-3 cm şi îi rumenim într-o tigaie încinsă în 2-3 linguri de ulei.
3. Tăiem roşiile cuburi, mai mări sau mai mici, după preferinţă. Când s-au rumenit cărnaţii, dăm focul mic, adăugăm roşiile şi dăm un praf de piper şi sare. Prăjim roşiile 2 minute, să-şi lase ceva zeamă, dar fără să se fârâmiţeze ci să-şi păstreze fermitatea. În privinţa condimentelor, ca la orice mâncare, fiecare poate completa cu ce doreşte baza de piper şi sare. Dacă se doreşte şi se mănâncă iute, acum este momentul pentru a se toca un ardei iute.
4. Mărunţim usturoiul verde, partea de tulpină, până la frunze şi îl adăugăm în tigaie.
5. Pastele fierte al dente se scurg într-o strecurătoare mare şi se pun în tigaie. Nu spălăm pastele pentru că amidonul rezultat prin fierbere ajută sosul să adere mai bine. Pastele se spală, în genere, când se folosesc în salate. Amestecăm astfel încât sosul format în tigaie să cuprindă pastele. În tot acest timp tigaia a rămas pe foc mic.
6. Oprim focul, tocăm pătrunjelul, ornăm şi aromăm pastele din tigaie. Putem folosi şi busuioc sau frunze de coriandru. Puteţi obţine coriandru dacă plantaţi în ghivece, boabele de coriandru vândute în sectorul de condimente din supermarketuri.
Să fiţi bine!