Necesar prajitura mille feuille:
- 1 foaie de aluat foietaj
- 1 cutie mică de creme patisserie -200 ml
- 1 pahar de mure sau fragi, zmeură sau orice alte fructe doriţi
- 1 ou
- 1/2 păstaie de vanilie
Preparare:
1. Întindem foaia de aluat într-o tavă, pe o hărtie de copt şi o tăiem pătrăţele, aproximativ de mărimea unor cărţi de joc sau chiar mai mici. Batem oul şi ungem cu el foietajul tăiat. Băgăm tava la cuptor până se rumeneşte foietajul.
2. Cât timp se rumeneşte foietajul, punem într-un vas crema patisserie şi o mixăm. Punem în crema, pentru a o aroma, jumătate din seminţele unei pastăi de vanilie.
3. Foietajul rumenit se desface în pătrăţele, după cum a fost iniţial tăiat, şi se lasă să se răcească. Deoarece foietajul se şi umflă fiecare pătrat poate fi tăiat în două pe grosime, pentru a obţine felii mai subţiri şi care ţin mai uşor crema.
De obicei, mille feuille este formată din trei straturi de foietaj alternate cu doua straturi de cremă de patiserie. Ajutându-ne de o linguriţă sau, dacă doriţi, puteţi folosiţi pos-ul, procedăm ca atare, alternând foietaj cu cremă.
6. Decorăm fiecare prăjitură cu o mură. Dacă vă face plăcere, se poate cerne deasupra, zahăr pudră sau se poate decora, de asemenea, cu fulgi de migdale.
Genul asta de prajitura mille feuille se poate prepara foarte rapid, este bine primită de meseni şi este foarte uşoară pentru organism.
Să fiţi bine!