Ingrediente ciorba de rosii:
1,5 kg rosii
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei gras
1 telina mica
taitei sau fidea
sare, patrunjel
Se curata, se spala bine si se taie ceapa, morcovi si telina.
Se taie rosiile bucati mai mari ( ca la salata taraneasca) fara sa se curete pielitele. Se spala, se curata de seminte si se toaca ardeiul gras. Datorita faptului ca fierb mai repede, rosiile si ardeiul, se vor pune la fiert in acelasi timp.
Pentru inceput se pun la fiert ceapa, morcovii si telina pentru 20 de minute in 3 litri de apa.
Dupa 20 de minute se pun in oala rosiile si ardeiul gras, se mai lasa la fiert alte 20 de minute si se finalizeaza prin a adaugarea taiteilor.
Tot acum adaugam si sare dupa gust. Lasam sa fiarba totul inca 10 minute si oprim focul.
Tocam marunt patrunjelul si aromatizam ciorba.
Ciorba de rosii, o reteta foarte simpla si “gatibila” intr-un timp scurt, ca si ciorba de fasole verde, este foarte gustoasa in zilele calde de vara cand servita rece este foarte revigoranta. Este buna si cu un ardei iute verde, iar daca doriti mai acrisoara folositi otetul.
Sa aveti pofta!