Mi-a rămas de la prăjitura mille feuille, la care am folosit aluat de foietaj, o foaie de aluat ce m-a aşteptat vreo două săptămâni s-o ajut să-şi împlinească menirea. Astăzi, solicitându-mi-se imperativ, datorită destinului ce m-a aşezat cu trei fete sub acelaşi acoperiş, să prepar rapid ceva dulce, mi-am găsit salvarea în foaia asta de aluat rămasă în frigider. Aşa că, această tarta cu piersici este preparată simplu, fără muncă asiduă, o compoziţie mai lăutărească, după ureche, fără partitură în faţă. Trecând peste lipsa partiturii, tarta cu piersici însoţită de îngheţată cu sirop de arţar s-a dovedit a fi delicioasă şi binevenită.
Necesar tarta cu piersici:
- 1 foaie aluat de foietaj
- 2-3 piersici coapte dar tari
- 30-40 gr unt
- miere
Preparare:
1. Ungem o tavă cu unt şi întindem foaia de aluat după cum putem, dacă tava este rotundă sau dreptunghiulară, decupând ca atare foaia de aluat.
2. Spălăm, înjumătăţim piersicile, le înlăturăm sâmburele şi le tăiem felii de aceeaşi mărime, mai subţiri. Feliile de piersici să fie tăiate la fel şi subţiri astfel încât să le ia uniform căldura la cuptor.
3. Arânjăm feliile de piersici în şiruri, dacă tava este dreptunghiulară sau în spirală dacă tava este rotundă. Cu o linguriţă sau o pensulă de silicon punem miere peste feliile de piersici astfel încât să fie unse uniform.
4. Băgăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute. Când este aproape gata, o scoatem de la cuptor şi punem uniform bucăţele de unt peste piersicile fierbinţi. O mai dăm la cuptor 1 minut.
5. O însoţim cu îngheţată, cremă patisserie, crema de vanilie sau frişcă.
Să fiţi bine!