Mă întâlnesc cu pastele de câteva ori pe lună, fiind des solicitate în meniu de către fiică-mea, încântată de mai toate rețetele de paste. Îmi plac ca întotdeauna să fie preparate cu sos din abundență, alegând, de regulă, să folosesc unul din cele două sosuri de roșii preferate de mine, respectiv unul aromat cu busuioc și unul cu usturoi. Azi am ales să prepar paste cu piept de pui si sos de rosii aromat cu busuioc, o combinație de-a dreptul gustoasă dintre penne și piept de pui fraged.
Necesar paste cu piept de pui
- 1 piept de pui
- 300 paste penne
- 400 gr sos de roșii
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- piper, sare, ulei de măsline, frunze proaspete de busuioc (dacă sunt)
Preparare
Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim ușor într-o tigaie mai mare. Pieptul de pui îl tăiem cuburi și îl punem peste ceapă. Dăm un praf de sare și unul de piper. Când pieptul își schimbă culoarea, adăugăm sosul de roșii. Punem o ceșcuță de apă și lăsăm să fiarbă încet, 10 minute. Am folosit sos de roșii aromat cu busuioc (cumpărat, nu preparat). Dăm focul mic și lăsăm să se formeze sosul și să se gătească bine pieptul.
Între timp, punem pastele la fiert în apă cu o linguriță de sare. Le fierbem 6-7 minute, cât să fie al dente. Scoatem pastele cu o paletă și le punem în tigaie peste sos. Înainte de a adăuga pastele în tigaie, tocăm mărunt cățeii de usturoi și îi punem în sos. Amestecăm ușor astfel încât pastele să fie cuprinse de sos. Deasupra presărăm frunze proaspete de busuioc. Lăsăm câteva minute înainte de servire, pentru ca pastele să absoarbă din sos.
Să fiți bine!