Datorita faptului ca imi place foarte mult ciorba dreasa cu zeama de varza dar şi varza acra, în general, de mulţi ani obisnuiesc sa prepar, in special vara, cand varza murata din timpul iernii ne lipseste, varza acra si zeama aferenta. De asemenea, imi place mult varza acra in salate si cred ca o varza calita este mult mai buna daca este din varza murata ci nu din varza proaspata. In plus, de mai bine de doi ani am renuntat sa mai folosesc in bucatarie borsul praf, la plic la fel cum am facut si cu vegeta.
Cum se face?
Sirop de muguri de pin
Sirop de muguri de pin – este un remediu foarte bun pentru bronsite, tuse si afectiuni ale cailor respiratorii superioare. Are continut bogat in uleiuri volatile si vitamine. Este indicat a se consuma in special de copii si batrani care sunt mai expusi imbolnavirilor.
Cum se fac clatitele
Ingrediente clatite: 200-300 g faina 0,5 l lapte 2-3 oua sare, ulei Se bat bine ouale cu un varf cutit sare si se amesteca cu laptele. Laptele trebuie sa fie rece iar in caz ca nu aveti la indemana, poate fi inlocuit cu succes de sifon. Se adauga treptat faina in timp ce amestecam […]