Iutica, în orice fel ați prepara-o, “crudă” sau trecută prin foc, aromată și bogată în condimente fistichii sau cu gust curat de vatră țărănească, are calitatea de a scoate din amorțeală orice ciorbă sau mâncare ce s-ar oferii cu banalitate. Rețete sunt nenumărate, cu o multitudine de ingrediente ce gravitează în jurul ardeiului iute, ardei […]
Altele
Mancare de conopida si alte zarzavaturi
Cred că am mai spus că nu mă dau în vânt după conopida gătită și că îmi place nespus în murături sau mâncată crudă, simplă sau în salate. Ei bine, după ce am descoperit că poate fi foarte gustoasă preparată asemeni musacalei, după o rețetă destul de simplă, mai veche și oarecum uitată, am reevaluat […]
Parjoale Ferchezuite In Sos Usturoiat De Rosii Cu Ciuperci
Pârjoala din Moldova este o surată mai lătăreață a chiftelei noastre cea de toate zilele, ce se poate înfățișa diferit ca urmare a mai multor rețete ce pot conține diverse cărnuri, ouă, legume, produse de morărit, usturoi și diverse mirodenii. Spre deosebire de rotunjimile căutate și mai firave ale chiftelei, pârjoala ia forma unei mici […]
Pulpe de pui grijite la cuptor. Servite cu piure de linte roșie
Pentru că vă știu necenzurați la poftă și căutători de gust vă recomand cu îndârjire combinația de pulpe de pui, cuprinse de un sos bogat, cu un piure de linte roșie, ferchezuit cu ceapă mărunțită și ceva acritură. Lintea reapărută prin magazine și ici colo pe mese, se mânca cu destul de multă sârguință în […]
Coaste de miel la cuptor. Pe pat de dovleac, cartofi si dovlecei
Plăcut la cuptor sau în diverse dulcegării, în vreme de toamnă, când dă bruma, dovleacul își poate face un rost și în mâncăruri, fiind o curcubitacee suficient de versatilă încât să vină cu gust și vitamină atât în supe ușoare cât și în lucrări culinare mai laborioase. Este drept că repetiția naște și în gust […]
Pilaf cu Dovlecei. Cu Carne Rumenita la Tigaie si Sos
Pentru a pune în valoare dovlecelul, ceva mai puțin pus la treabă în bucătăria noastră, am preparat un pilaf cu dovlecei, mâncare atrăgătoare dacă o ferchezuiești bine, inspirată mai mult din canoanele mâncărurilor de post. Cum inspirația și canoanele sunt una iar pofta alta, nu am putut a mă reține să nu-l însoțesc cu pulpe […]