Azi am preparat pulpe de pui cu piure şi am adăugat o bază de mazăre, foarte simplu gătită. Nu este nimic complicat sau ceva ce nu ar putea prepara oricine are idee de bucătărie dar asemenea combinaţii simple se dovedesc foarte gustoase şi sănătoase şi tocmai din acest motiv le şi scriu.
Altele
Mucenici moldovenesti. De ziua barbatului
Colăceii numiţi mucenici se coc la cuptor în Moldova, reprezentând focul în care cei 40 de creştini au fost arşi şi se fierb în Muntenia simbolizând apa în care au fost ţinuţi, o noapte, mucenicii. Preferându-i celor fierţi, am preparat mucenici moldovenesti.
Mancare de post. Deliciu cu praz si masline
Se apropie Postul Paştelui şi pentru antrenament mental şi fizic am preparat o mâncare de praz cu masline. Spun antrenament pentru că, chiar mi-aş dori să ţin postul, dintr-un motiv mai puţin religios şi mai mult egoist, respectiv – am început să devin durduliu. Folosesc termenul de durduliu pentru a nu fi prea dur cum mine şi pentru a mă încuraja singur, cu speranţa că astfel îndulcesc situaţia de fapt.
Pui cu cuscus si sos. Picant si provensal
Pui cu cuscus şi sos este o mâncare asemănătoare tocanei de pui pe care am întâlnit-o şi mâncat-o în Franţa, mare consumatoare de cuşcuş, dată fiind şi provenienţa acestuia din Magreb, ţări ce au fost, până mai ieri, colonii franceze. În 2011, reieşea dintr-un sondaj că cuşcuş-ul deţine locul trei în topul mâncărurilor favorite ale francezilor.
Supa de pui cu taitei de casa
Dacă mai la vale de Carpaţi ciorba este favorizată şi favorită, în schimb, la bănăţenii şi ardeleni, supa deţine loc de cinste la mesele familiale de duminică. Din punctul meu de vedere cea mai bună supă se obţine din pasărea matură, cu experienţă de curte şi dintr-o varietate mai largă de legume, în special rădăcinoase. Tăiţeii de casă, dacă doriţi săi preparaţi, sunt ca şi cireaşa de pe tort şi alături de onctuozitatea, gustul şi culoarea oferite de “găina bătrână” şi de aroma delicată a legumelor dau personalitate şi cresc în rang supa noastră.
Piure de broccoli. Sanatate verde
Ce mă atrage pe mine foarte mult la broccoli este piureul ce rezultă din această legumă şi în special cel preparat cu usturoi. De ce? Pentru că seamănă foarte mult cu urzicile frecate cu usturoi după care mă dau în vânt, urzici care, după cum ştim, nu se găsesc tot anul aşa că le înlocuiesc cu piure de broccoli. Vă recomand să încercaţi acest piure – mai ales că acum broccoli se găseşte congelat în supermarket- uri şi la preţuri rezonabile – pentru că sunt şanse mari să vă cadă cu tronc.