Ingrediente ciorba de rosii: 1,5 kg rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras 1 telina mica taitei sau fidea sare, patrunjel Se curata, se spala bine si se taie ceapa, morcovi si telina. Se taie rosiile bucati mai mari ( ca la salata taraneasca) fara sa se curete pielitele. Se spala, se curata de […]
Retete ieftine
Ciorba de Fasole Teci. Racoritoare in Zilele de Vara
Ciorba de fasole teci se prepara îndeosebi vara având calitatea, la fel ca ciorba de roşii şi de dovlecei, de a fi uşoară şi răcoritoare. Din motiv de caniculă se serveşte mai rece, dar cine preferă, este la fel de bună şi caldă. Există o destul de ridicată diversitate de fasole teci, dar toate se […]
Saramura de biban
Se serveste cu mamaliguta calda. Oltenii obisnuiesc sa serveasca saramura cu ciusca uscata coapta pe foc. In multe retete de saramura, prezenta efectiva a saramurii ( a cantitatii de apa) este intr-o mica masura, ori traditia ne invata ca pestii trebuie sa fie mai mult de trei sferturi acoperiti de saramura.
Clatite Kaiserschmarrn – Firimiturile imparatului
Ingrediente clatite: 4 oua lapte (250ml) faina (200 gr) zahar (miere), sare, stafide, esenta rom, unt sau ulei, zahar vanilat Lasam la inmuiat stafidele in esenta de rom cu putina apa pentru 20-30 minute. Separam galbenusurile de albus si le batem separat. Punem o lingura de zahar peste galbenusuri si/sau miere si un varf […]
Cum se fac clatitele
Ingrediente clatite: 200-300 g faina 0,5 l lapte 2-3 oua sare, ulei Se bat bine ouale cu un varf cutit sare si se amesteca cu laptele. Laptele trebuie sa fie rece iar in caz ca nu aveti la indemana, poate fi inlocuit cu succes de sifon. Se adauga treptat faina in timp ce amestecam […]