Placinta englezeasca cu mere este un desert traditional in Anglia, pregătit la cuptor și acoperit cu o crustă crocantă. Ingredientele includ de obicei mere, zahăr, făină, unt dar de multe ori se folosesc și diverse cereale, semințe, musli, precum și o varietate mare de arome și condimente. Merele pot fi înlocuite cu succes cu alte […]
Retete ieftine
Mancare de muraturi cu carne. Din bucătăria taraneasca
Se cam apropie vremea să lichidăm – dacă mai sunt – stocul de murături, pentru că, în scurt timp, o să ne bucurăm de verzituri primăvăratice, o să începem un alt “ciclu culinar” și, cum e și firesc, orice murătură va fi într-un fel “uzată moral”. Aceasta este (sau era), prin unele locuri, o veche […]
Paste cu piept de pui si sos de rosii
Mă întâlnesc cu pastele de câteva ori pe lună, fiind des solicitate în meniu de către fiică-mea, încântată de mai toate rețetele de paste. Îmi plac ca întotdeauna să fie preparate cu sos din abundență, alegând, de regulă, să folosesc unul din cele două sosuri de roșii preferate de mine, respectiv unul aromat cu busuioc […]
Salata de radacinoase
Salata de radacinoase o recomand cu toata inima ca fiind un depozit de vitamine, revitalizantă și foarte protectoare cu sănătatea noastră. Se mănâncă în special iarna, când poate fi de folos organismului în lupta cu răcelile specifice anotimpului și când rădăcinoasele, oricare ar fi ele, sunt mai la îndemână. Mulți medici o recomandă în cazul […]
Paste cu sos de rosii, aromate cu busuioc
Cred că am început să folosesc busuioc la rețetele de paste de aproape 4 ani, până atunci singura dar periodică întâlnire cu această plantă având-o, încă de mic copil, doar prin intermediul preacuviosului părinte, când mă stropea de Bobotează. Dacă îmi aduc bine aminte, din busuiocul preotului venit cu botezul, fetele rupeau rămurele și le […]
Rinichi de porc cu usturoi
Organele de porc, vită sau oaie sunt considerate, în multe bucătării, respectabile cărnuri din care, bucătari cu mână bună, prepară delicioase mâncăruri cu ștaif. Știu că la o primă vedere, aceste mâncăruri, pot părea mai degrabă dedicate bărbatului vânător, pescar și culegător (cum era el organizat mai demult) dar cred că și doamnele mai cochete […]