Mai uşoară şi mai fragedă comparativ cu carnea de miel, carnea de ied se prepară repede şi este un deliciu pentru cei ce nu au trac în faţa preparatelor din capră sau oaie. Preparată îndeosebi în primăvară, în perioada sărbătorilor de Paşti, acestă friptura de ied la cuptor beneficiează de aportul valoric al unor condimente […]
Retete simple
Mancare De Urzici Cu Usturoi, Servita Cu Mamaliga
Cea mai simplă si, probabil, cea mai apreciată dintre preparatele cu urzici, această mancare de urzici cu usturoi este vedeta care deschide meniul de primăvară, bazat în mare parte pe o abundentă prezenţă a verziturilor sălbatice – leurda, loboda, dragavei, urzici – sau de grădină ţărănească – spanac, salată. Toate aceste daruri culinare oferite de […]
Salata de Paste si Sunca cu Maioneza
Dacă vă place salata de boeuf sau salata a la russe atunci cu siguranţă o să vă încânte această săţioasă dar, totodată, înviorătoare salata cu paste. Înscrisă în gama reţetelor de salate cu maioneză această salata de paste se distinge ca şi suratele ei în primul rând prin gustul acrişor dat de castraveţi şi gogoşarii acri […]
Ardei Gras Tras la Tigaie cu Piept de Pui
Dulceaţa ardeiului gras si fragezimea pieptului de pui fac din acest preparat o gustare uşoara şi savuroasă ce poate fi preparată repede şi fără sofisticate cerinţe. Reţeta se bazează exclusiv pe două ingrediente, pe două gusturi: ardei gras şi piept de pui, bine asezonate cu condimente. Seamana uşor cu tocana ungurească de ardei. Tocmai pentru […]
Pastrama de Berbecut la Tigaie cu Mamaliga si Rosii Coapte
Mancare de vreme rece si de vin roşu, pastrama de berbecut este o delicatesa pentru cei ce nu sunt sensibili la mirosul lasat de transhumantă. Pe linie tradiţională, pofta de pastrama de berbecut, de oaie sau capra, se ivea de îndată ce vinul îşi înceta fierberea şi ajungea la maturitate, acesta fiind singura asociere bahică […]
Gnocchi cu Sunca si Masline Picante in Sos de Rosii
Azi încerc să va extrag din perioada mâncărurilor de vară, bazată pe multe legume, şi să vă tentez cu un carbohidrat de toamnă, pregătit simplu şi repede sub numele de – gnocchi cu sunca si masline picante. Pentru cei care nu s-au întâlnit încă cu gnocchi trebuie spus că aceştia sunt un fel de găluşte […]