Carnea de ied este mai putin grea decât carnea de miel, mai fragedă si se prepară mai repede, drept pentru care în ultimul timp am preferat-o celei de miel. Astazi am preparat o pulpa de ied la ceaun, gatită suficient încât carnea, oricum fragedă, să se desprindă uşor de pe os, pe care am servit-o […]
Retete simple
Vinete cu Branza in Sos de Rosii Aromat cu Cimbru
Astăzi, vă propun să ne bazăm încă o dată pe vinete pentru a mai adăuga încă o reţetă la catastiful cu plăceri culinare şi pentru – cred eu cu tărie – a ne pricopsi cu încă o apreciere din partea mesenilor. Vorbim despre vinete cu branza, îmbrăcate în sos românesc de roşii, uşor aromat cu […]
Tocanita de Ardei si Rosii – Lecso Fara Carne
Această tocanita de ardei şi roşii este o mâncare tradiţională în Cehia, Slovacia (lečo), Germania (Letscho) sau Polonia ( leczo), dar mai ales în Ungaria unde există o mare varietate de reţete şi este foarte populară. Recomandările spun că cel mai bun lecso se prepară în perioada august-octombrie când ardeiul este la maturitate şi roşiile […]
Fasole Verde cu Rosii. Bogat Aromata cu Marar
Cred că mâncarea de fasole verde cu rosii este cea mai simplă şi rapidă modalitatea de a fructifica fasolea verde fără a pierde nimic din bucuria gustului oferită de acestă legumă. Această potrivită asociere de fasole verde si rosii este una din preferatele mele în special primăvara, atunci când fasolea verde apare în pieţe, şi […]
Rosii cu Branza la Cuptor, Aromate cu Oregano – Bouyourdi
Această foarte gustoasă combinaţie de rosii cu branza, aromată din abundenţă cu oregano, este specifică bucătăriei greceşti, fiind cunoscută sub numele de bouyourdi. Este un aperitiv, o gustare extrem de simplă bazată pe brânză feta şi roşii proaspete, uşor picantă datorită prezenţei unui ardei iute şi bogat aromată cu oregano. Deşi tradiţia ne recomandă brânza […]
Oua de Rata cu Piept de Porc si Legume la Cuptor
Deşi la noi sunt vazute ca fiind “grele”, ouăle de rata sunt considerate delicatese în alte bucătarii şi apreciate ca atare. Pe internet circula sute de texte pro sau contra oua de rata, care mai de care mai “documentat” si scris cu aportul a fel de fel de specialişti. Drept să vă spun, nu prea […]