Intotdeauna mi-au placut rosiile coapte fie in saramura, in salata de vinete sau in salata de ardei copti dar si in sosuri si ostropeluri. Azi m-am gandit ca niste ficatei rumeniti s-ar impaca bine cu un sos usturoiat din rosii coapte zdrobite. Mai cu seama daca sunt alaturi de o mamaliga vartoasa. Asa ca am preparat ficatei cu sos…
Retete simple
Pui Taranesc cu Sos de Rosii
Aceata reteta de pui taranesc cu sos de rosii imi aminteste de zilele petrecute la bunici cand, mici fiind, intingeam cu pofta în tigaia cu sos fara sa existe vreo conventie sociala care sa ne cenzureze manifestarea poftei cu care mancam. Apoi fugeam la drum, la joaca, desculţi pe nisipul fierbinte si parca totul era mai sanatos si mai inocent în acele zile.
Omleta taraneasca
Ingrediente omleta taraneasca: 4 oua iaurt 1 ardei capia sau gras rosu 1 ceapa patrunjel si leustean sare, ulei, piper, cimbru Se spala, se curata de seminte si se taie fin ardeiul capia in fasii de 2-3 cm lungime. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Atat ardeiul cat si ceapa nu trebuie sa […]
Salata de Dovlecei cu Usturoi si Sos Vinegreta
Ca să ne încânte în salată, dovlecelul a fost adoptat de către Europa la sfârşitul sec. XVI din America de Sud. Cel mai gătit dovlecel este cel din Italia, cunoscutul zucchini, foarte gustos la grătar, servit cu ulei de măsline, dar şi în salata de dovlecei. Italienii şi nu numai, folosesc dovlecelul la o multitudine […]
Salata de ardei cu rosii coapte
Aceasta salata merge foarte bine langa pulpe de pui preparate la cuptor. Imi place sa mananc condimentat si drept urmare coc si un ardei iute pe care il toc si-l adaug salatei. Deasemenea, o combinatie reusita si care imi place foarte mult este cu file de peste, de preferat cu carne alba facut inabusit.
Varza Acra si Zeama de Varza. Cum Preparam?
Datorita faptului ca imi place foarte mult ciorba dreasa cu zeama de varza dar şi varza acra, în general, de mulţi ani obisnuiesc sa prepar, in special vara, cand varza murata din timpul iernii ne lipseste, varza acra si zeama aferenta. De asemenea, imi place mult varza acra in salate si cred ca o varza calita este mult mai buna daca este din varza murata ci nu din varza proaspata. In plus, de mai bine de doi ani am renuntat sa mai folosesc in bucatarie borsul praf, la plic la fel cum am facut si cu vegeta.