Cred că mâncarea de fasole verde cu rosii este cea mai simplă şi rapidă modalitatea de a fructifica fasolea verde fără a pierde nimic din bucuria gustului oferită de acestă legumă. Această potrivită asociere de fasole verde si rosii este una din preferatele mele în special primăvara, atunci când fasolea verde apare în pieţe, şi […]
Retete cu sos
Ostropel de Curcan cu Piure de Cartofi
Pentru că îmi plac mâncărurile cu sos, azi m-am îndeletnicit cu un ostropel de curcan servit cu piure de cartofi noi îmbogăţit cu ceapă verde. Ostropelul l-am preparat ceva mai consistent în sensul că am contribuit cu ardei gras, iar tomata, a fost reprezentată de combinaţia roşii proaspete – bulion. Din piureul de cartofi noi […]
Mancare de Limba cu Rosii si Marar
Încă din vechime se spune că mărarul este iarba renașterii şi că are puterea tainică de a întineri trupul, mintea și spiritul. Păi, dacă este aşa, nu cred că găsim pe cineva să nu-şi dorească o asemenea renaştere de amploare. Dacă la aceste spuse mai adăugăm şi vechea zicală cum că “limba dulce, mult aduce”, pentru […]
Friptura de Porc in Sos de Vin. Cu Cartofi Dulci
Această friptura de porc, ca tehnică de preparare, este îndeosebi rezultatul gătirii încet la cuptor ci nu al unui procedeu de frigere propiu-zisă. Dorindu-mi o porție de friptură fragedă și temeinic lucrată la cuptor, am ales să las carnea să beneficieze pe îndelete, timp de două ore, atât de puterea și calitățile vinului cât și […]
Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi
După cum spuneam cu ocazia mielului copt încet la cuptor, mă avânt la masă pentru orice bucată de carne, preparată cu stăruință la foc încet, frăgezită și îmbogățită, pe îndelete, cu arome. De data aceasta ne vom ostoi pofta cu o pulpa de porc la cuptor, gătită încet cu ceva legume alături și însoțită, mai […]
Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos
Menită să dea vigoare, tocana de vita si porc este o mâncare cum nu se poate mai robustă, fiind lansată odată cu venirea toamnei, pentru colecția toamnă-iarnă. Porcul si vita se cunosc și, împreună, se frăgezesc îndelung într-un sos dulceag, bine aromat și condimentat. Acest sos va susține și desăvârșii garnitura de cartofi mari, înjumătățiți, […]