Plescavita este o chiftea mai făloasă, foarte populară în Serbia, Bosnia, Muntenegru şi Macedonia de unde a câştigat teren în mai toate bucătăriile balcanice dar şi în restaurante fast-food din Germania, Austria şi Suedia. Plescavita se prepară din carne tocată de vită, porc, miel sau amestec şi în reţeta compoziţiei este nelipsită ceapa.
Bucataria europeana
Mancare de frunze de sfecla rosie
Cu toate că avem reţete cu multe verzituri sănătoase, nu stă în tradiţia noastră culinară să gătim frunzele de sfeclă roşie sau de gulie, acestea fiind neglijate gastronomic. Dacă dragaveiul, ştevia, salata sau spanacul se regăsesc în diverse reţete de mâncăruri, frunzele de sfeclă roşie, care se încadrează pe aceaşi linie, nu le gătim mai deloc.
Chiftele si legume în sos de roşii
Delicioase şi mai totdeauna bine primite chiftele cu sos au intrat în clasicitate ca mâncare de casă, de familie ce se aşează foarte bine lângă paste sau piure de cartofi. Marinate predominant în sos de roşii au o notă aparte de latinitate find apreciate de toţi concetăţenii noştri europeni la fel de vorbăreţi şi vorbitori de latină ca şi noi.
Prajitura mille feuille, crocant si cremos
Prăjitură recunoscută pentru contrastul dintre crocant şi cremos, prajitura mille feuille sau în traducere o mie de frunze este de origine franceză şi cu siguranţă a-ţi întâlnit-o într-o variantă mult mai cunoscută la noi, respectiv napoleon. De asemenea, varianta germană este foarte prezentă în cofetăriile nostre şi cred că toţi am mâncat cel puţin odată crèmeschnitte.
Vinete cu branza in rosii sotate
Întâlnirea dintre vânăta de Izbiceni si branza dulce de Sibiu, armonizată de prezenţa busuiocului, bineînţeles că aduce, ca să fim mărinimoşi, a parfum de briză şi egidă mediteraneeană. Sub aceste auspicii generoase obţinem o mâncare de vinete cu branza in rosii sotate, gustare vioaie de vară, versatilă şi fără mari secrete tehnice.
Bruschette cu Ciuperci si Salata Salsa
Genul asta de preparat este foarte versatil pentru că practic, pe o felie de pâine prăjită, poţi pune multe. Prin urmare am preparat bruschette cu ciuperci şi le-am însoţit cu o salată salsa, o combinaţie gustoasă şi care nu cere prea mult timp.