Acestă rețetă este un mod simplu de a pregăti vinete umplute, mâncare de sorginte orientală, care se poate găsi în diverse variante în bucătăriile mediteraneene și din Levant.
Bucataria orientala
Dovlecei cu Sos de Iaurt. Salata Gustoasa si Racoritoare
Salata de dovlecei cu sos de iaurt, prin prezența chimenului și a iaurtului, ne dezvălui atât originile sale grecești cât și levantine. Este îndeosebi o salata de vară, răcoritoare și aromată …
Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor
În genere, împănarea sau umplerea în orice fel a vinetelor este un meşteşug culinar ajuns la noi din gustoasa bucătărie turcească. Dacă ne raportăm, dintre multe alte preparate din vinete, numai la imam bayildi (mai cunoscută la noi) sau la vinete impanate cu chiftele, constatăm că turcul s-a îndeletnicit cu succes cu aducerea pe podium a […]
Humus cu Leurda. Randuit cu Frigarui
Humus cu leurda este un preparat care rânduieşte o întâlnire dintre un exponent culinar al Levantului şi verdele proaspăt şi sănătos al leurdei nostre. Este o asociere care favorizează gustul şi care cu siguranţă vă va fi pe plac, fie că o serviţi ca atare, dacă ţineţi post, fie că o întregiţii cu fripturi, prăjeli, […]
Tocanita de Miel cu Iahnie de Linte
Presupun că titlul (tocaniță + iahnie) induce ideea că trebuie alocat timp și ceva muncă pentru a te bucura de o tocanita de miel servită în tandem cu o iahnie de linte. Practic, putem spune că avem de-a face cu o combinație de două rețete, capabile să se descurce foarte bine una fără alta. Ei […]
Piure de Naut cu Chiftelute
Despre piure de naut sau hummus cum îi spun arabii am mai scris acum ceva timp. De data asta, cu toate că rețeta este aceeași, doresc să evidențiez asocierea cu chifteluțe ușor usturoiate, tandem ce, zic eu, prezintă atractivitate ridicată. De ce usturoiate? Pentru că usturoiul echilibrează gustul ușor dulce, potrivindu-se foarte bine cu pasta […]