Această foarte gustoasă combinaţie de rosii cu branza, aromată din abundenţă cu oregano, este specifică bucătăriei greceşti, fiind cunoscută sub numele de bouyourdi. Este un aperitiv, o gustare extrem de simplă bazată pe brânză feta şi roşii proaspete, uşor picantă datorită prezenţei unui ardei iute şi bogat aromată cu oregano. Deşi tradiţia ne recomandă brânza […]
Bucatarie internationala
Caponata Siciliana – Tocana de Vinete cu Rosii si Masline
Caponata siciliana, aşa cum ne indică şi numele, este o tocană specifică Siciliei, bazată în principal pe vinete, roşii şi măsline şi însoţită de arome mediteraneene, oregano, busuioc sau pătrunjel. Se serveşte rece sau caldă, în genere cu pâine prăjită. Specific sudului italian este şi participarea caperelor, a migdalelor şi a zaharului, ingrediente pe care […]
Vinete Impanate cu Chiftele. Rumenite la Cuptor
În genere, împănarea sau umplerea în orice fel a vinetelor este un meşteşug culinar ajuns la noi din gustoasa bucătărie turcească. Dacă ne raportăm, dintre multe alte preparate din vinete, numai la imam bayildi (mai cunoscută la noi) sau la vinete impanate cu chiftele, constatăm că turcul s-a îndeletnicit cu succes cu aducerea pe podium a […]
Pui cu Rosii Aromate cu Usturoi si Busuioc
Fiindcă ne aflăm în acele zile în care canicula ne urmăreşte peste tot, inclusiv în bucătărie, ne limităm iniţiativa culinară la a prepara reţete mai simple, uşoare şi care nu ne cer să stăm prea mult timp lângă aragaz. Astfel, astăzi vă propun şi încerc să vă ispitesc cu nişte arătoase ciocănele de pui cu […]
Menemen – Oua Turcesti sau Oua Incaierate cu Legume
De mare tradiţie în Turcia, menemen este o preparat pentru un mic dejun bazat pe ouă şi o varietate mai mică sau mai mare de legume. Reteta de menemen poate conţine, după cum îi obiceiul locului şi pofta turcului, o seamă de ingrediente cum ar fi: dovlecei, vinete, ceapă, usturoi, pătrunjel, carnaţi sau branză. Cea […]
Carne de Iepure cu Fasole Rosie Picanta
Chiar dacă asocierea dintre fasolea roşie şi carne de iepure pare inedită, ea nu are caracter de noutate, fiind destul de populară în America de Sud, acolo unde fasolea ocupă, prin tradiţie, loc de frunte în meniu. În bucătăria noastră, iepurele este distribuit, în genere, în rolul de friptură, de cele mai multe ori însoţită […]