Tzatziki vine din cuvatul turcesc “cacık”, ce reprezinta un sos ce conţine aceleasi ingrediente, dar este mult mai diluat – lichid. În Cipru, aceasta salata tzatziki este cunoscută sub numele de talattouri şi reţeta include spre deosebire de cea greceasca mai puţin usturoi şi mai multa mentă.
Bucatarie internationala
Paste tagliatelle cu sos de rosii si masline
Tagliatelle – taitei pot fi preparate proaspăt în casă si sunt ideale, în general, pentru sosuri groase, realizate cu carne de vită, de vițel, de porc sau ocazional, de iepure. Cel putin asa spun italienii ca se mananca preponderent, dar tot de la italieni este si reteta de mai jos de tagliatelle cu sos de rosii si masline:
Salata bulgareasca ovcharska
Salata ovcharska, cunoscuta la noi drept salata bulgareasca se afla, de fapt, pe locul doi in topul preferintelor bulgarilor dupa salata shopska, adevarata “salata bulgareasca”. Nu stim de ce se numeste aceasta salata “salata bulgareasca”, pentru ca se intalneste in toate tarile balcanice, dar probabil este o denumire mai veche, rezultata in urma calatoriilor mai la indemana si mai dese la vecinii bulgari.
Clatite Kaiserschmarrn – Firimiturile imparatului
Ingrediente clatite: 4 oua lapte (250ml) faina (200 gr) zahar (miere), sare, stafide, esenta rom, unt sau ulei, zahar vanilat Lasam la inmuiat stafidele in esenta de rom cu putina apa pentru 20-30 minute. Separam galbenusurile de albus si le batem separat. Punem o lingura de zahar peste galbenusuri si/sau miere si un varf […]
Salata bulgareasca
Necesar salata bulgareasca: 2 bucati ardei gras 3-4 rosii 3 castraveciori cornison sau un castravete mare 1 ceapa mijlocie ( sau 3 fire de ceapa verde) 200 gr. branza patrunjel, sare, ulei, lamaie Preparare Se taie ardeiul, castravetii, rosiile cubulete sau se felieaza (ramane la aprecierea dumneavoastra, asa cum va place). Recomandam cubulete potrivite pentru […]