Despre piure de naut sau hummus cum îi spun arabii am mai scris acum ceva timp. De data asta, cu toate că rețeta este aceeași, doresc să evidențiez asocierea cu chifteluțe ușor usturoiate, tandem ce, zic eu, prezintă atractivitate ridicată. De ce usturoiate? Pentru că usturoiul echilibrează gustul ușor dulce, potrivindu-se foarte bine cu pasta […]
Bucatarie internationala
Salata de Vinete cu Iaurt si Usturoi
Tradiție în Orient, salata de vinete cu iaurt a pătruns și în bucătăria românească, fiind popularizată în primul rând de blogurile culinare. De altfel, blogurile culinare, pe lângă scormonirea în lada de zestre a bucătăriei românești, fac foarte bine, zic eu, contribuind la deschiderea și lărgirea unor noi orizonturi de mânuire a cratiței. Din diversitate […]
Penne alla Norma
Penne alla Norma este o rețetă de paste din Sicilia, în special din Catania, ce a fost creată pentru a aduce un tribut compozitorului Vincenzo Bellini pentru celebra sa operă Norma. Bazată pe roșii, vinete, busuioc, usturoi, brânză Ricotta, Penne alla Norma este un buchet generos de arome mediteraneene, adunate într-o mâncare simplă dar gustoasă, […]
Vinete cu usturoi si rosii, rumenite la cuptor
Rețeta de vinete cu usturoi și roșii asigură o întâlnire gustoasă cu un trio a cărui armonie culinară, bine probată în timp, nu poate fi contestată de nici un chițibușar de bucătărie. Deși această combinație a fost supusă la diverse tehnici de preparare, deși a suportat contribuții estetice și de design sau chiar, de multe […]
Iepure la cuptor cu ciuperci si masline
Dacă sunteți interesați să vă întreceți în trântă dreaptă cu colesterolul prezența cărnii de iepure în meniu poate fi o cale spre victorie. De culoare alb-rozalie, cu grăsimi și calorii reduse, carnea de iepure este fragedă și ușor digerabilă. De altfel, printre altele, această carne este recomandată persoanelor ce au probleme cu digestia. În România […]
Pui cu cartofi la cuptor. Aromat cu mirodenii
În fiecare an, când cartofii noi apar în piețe, am obiceiul să-i folosesc ca pat pentru o înaripată aromată cu diverse mirodenii, rumenită încet la cuptor. Pentru a obține un pui crocant, dar în același timp cu carnea deosebit de gustoasă și fragedă este necesar să fim diplomați și să-i intrăm puiului pe sub piele […]