Genul asta de preparat este foarte versatil pentru că practic, pe o felie de pâine prăjită, poţi pune multe. Prin urmare am preparat bruschette cu ciuperci şi le-am însoţit cu o salată salsa, o combinaţie gustoasă şi care nu cere prea mult timp.
Retete cu branza
Coltunasi cu branza. Sau cu dulceata
Cocheta îmbucătură din aluat umplut cu carne, brânză, dulceţuri sau legume, prezentă în mai toate bucătariile lumii, este cunoscută la noi tradiţional drept colţunaşi şi pe alocuri, în nordul Moldovei, Bucovina, drept piroşcă. Dacă noi nu am acordat o atenţie prea mare colţunaşilor noştri, italienii au pus la loc de frunte ale lor “piroşti” şi le-au diversificat.
Placinta turceasca. Gozleme cu branză
Plăcintă turcească traditionala preparabilă cu o umplutură foarte variată: spanac, brânză, ouă, carne tocată, ciuperci, fructe de mare, cartofi şi foarte lesne de preparat, atât la banuţi cât şi la timp. Asta este gozleme. Plăcintele astea se mai numesc şi crepes turceşti cu trimitere la cunoscutele clătite franţuzeşti ce, deasemenea, suportă nenumărate umpluturi.
Bulz orasenesc. Preparat in trendul zilei
I-am spus bulz ciobanesc, preparat în trendul zilei, pentru că este mai aproape de ce se serveşte azi drept bulz şi departe de cocoloşul de mămăligă taranesc, umplut cu brânză sau urdă, ce se mânca la stânele naţionale şi care este adevaratul bulz (ardelenesc sau moldovenesc) sau urs.
Chiftele de Dovlecei si Branza Feta Servite cu Tzatziki
Aceste chiftele de dovlecei si feta sunt specifice Greciei fiind cunoscute sub denumirea de kolokithokeftedes. Kolokitho inseamna dovlecel si keftedes, dupa cu v-ati data seama, chiftea. Originile aceste retete sunt cretane.
Cartofi cu branza la cuptor
Imi plac fierbinti, condimentati si putin zemosi, nu uscati. Se prepara repede, sunt satiosi, te salveaza cand apare “nu stiu ce sa mai gatesc” si rar gasesti persoane care sa spuna “nu-mi plac”. Acesea fiind spuse sa trecem la cartofi cu branza la cuptor.