Aşa că,O reţetă preparată şi mâncată mult în studenţie, prin cămine, la chefuri făcute din orice motiv, când ne adunam şi începeam, doar 5-6 inşi, cu a pune în tigaie orice se găsea în frigider şi terminam, târziu în noapte, fără număr înghesuiţi în camera de cămin studenţesc în care se băuseră toate vinurile şi berile posibile şi despre care nu ştiu nici acum de unde apăreau într-o asemenea cantitate şi diversitate. în amintirea acelor vremuri neprotocolare, preparăm simplu nişte ciuperci cu oua ochiuri, ce îţi pot satisface pofta în orice moment al zilei.
Retete cu ciupeci
Paste cu pui si ciuperci. Cu sos provensal
Pastele au atributul foarte util că de cele mai multe ori ne ajută să tranşăm rapid problema foamei într-un mod onorabil pentru papilele gustative. Dacă mai pui la socoteală că sunt săţioase, gustoase şi că de obicei au trecere, indiferent de viziunea culinară, la întreg personalul mâncător atunci cred că merită să le pui pe masă o dată sau de două ori pe lună.
Gustare cu oua, sunca si ciuperci. De consolare
La aceea iarbă verde ce va fi să vie îmi zboară gândul şi-mi promit să perpelesc la disc şi să bolborosesc la ceaun multe motive ce ne pot lega, nevăzut, curat şi simplu, ca într-o regăsire. Cu ochii minţii la acest gând, am pregătit o gustare de consolare ad hoc.
Tocana de pui cu ciuperci si legume
I-am spus tocana de pui cu ciuperci si legume, mâncare simplă şi gustoasă. Dar nu ştiu dacă ar fi suficient! Poate ar fi mai bine, mai plin de sensibilitate, să o numesc tocaniţă de puiuţ cu ciupercuţe şi ardeiaş, morcovel şi cepuţă caz în care ar fi o mâncărică foarte bunuţă pentru puiuţii noştri şi ar merge servită după o supică.
Ciulama de ciuperci cu smântână. Fără făină
Poetul Horaţiu al Romei Antice încă înainte de Hristos, anticipând apariţia ciulamalei în evoluţia umană, a precizat şi a lăsat vorbă că “ciuperca de câmp este cea mai bună ca însuşiri”. Astfel mărturiseşte istoria despre şansa la neprihănire a unei ciulamale de ciuperci cu carnea tare şi tot aşa au înţeles să o respecte muntenii noştri cu păduri avute în ciuperci şi stâne bogate în smântână grasă.
Costite de porc si ciuperci. Grijite pe mamaliga
Tot ce am reuşit să încropesc într-o pauză de biscuiţi, au fost costite de porc la tigaie cu ciuperci în unt, aşezate pe mămăliga aburindă, cautare şi dorinţă de trăiri mai înalte, peste perfidul biscuite popular şi a a lui gelozie.
costite de porc