Salata de ridichi cu castraveti este intalnita in diverse variante pe papamond, astfel ca daca-i punem iaurt putem sa o consideram arabeasca iar daca-i punem sos de soia o putem denumi chinezeasca. Chiar daca cele doua ingrediente de baza: castraveti si ridichi sunt pentru noi comune, aceasta salata are potential.
Loboda, leurda si altele
Mancare de praz cu masline si ciuperci
N-ar fi rau ca macar prazul sa-l lansam in U.E. si asta nu pentru ca francezi sau englezii l-ar vedea rar, dimpotriva au in toate gradinile si market-urile si mananca mult mai mult decat noi numai ca, al lor, este mai mult prazoaica ( adica prazul ala mai scurt si indesat). Mai mult, Tara Galilor are ceapa olteneasca printre simbolurile nationale. La lipirea prazului de oltean a contribuit decisiv, cu mult umor, marele actor Amza Pellea dar Occidentul mananca mult mai mult praz decat olteni sau romani in general asa ca aceasta idee este falsa.
Ciorba de raci. Olteneasca, cu praz si zeama de varza
Racii – soi de ardei, asemanatori cu capia dar mai putin carnosi, ceea ce permite o buna uscare, se prepara traditional in bucataria olteneasca intr-o diversitate de retete cum ar fi: la cuptor cu sos, umpluti cu fasole facaluita si usturoi, umpluti cu carne sau orez, amestecati printre sarmale sau ciorba de raci olteneasca, asa ca mai jos…