Această tocanita de ied este preparată cu accent principal pe carne şi mai puţin pe legume, tocmai pentru a pune în evidenţă şi a lăsa rol principal gustoasei şi fragedei pulpe de ied.
Retete cu carne de miel si ied
Friptura De Ied La Cuptor, Aromata Si Suculenta
Mai uşoară şi mai fragedă comparativ cu carnea de miel, carnea de ied se prepară repede şi este un deliciu pentru cei ce nu au trac în faţa preparatelor din capră sau oaie. Preparată îndeosebi în primăvară, în perioada sărbătorilor de Paşti, acestă friptura de ied la cuptor beneficiează de aportul valoric al unor condimente […]
Pastrama de Berbecut la Tigaie cu Mamaliga si Rosii Coapte
Mancare de vreme rece si de vin roşu, pastrama de berbecut este o delicatesa pentru cei ce nu sunt sensibili la mirosul lasat de transhumantă. Pe linie tradiţională, pofta de pastrama de berbecut, de oaie sau capra, se ivea de îndată ce vinul îşi înceta fierberea şi ajungea la maturitate, acesta fiind singura asociere bahică […]
Tocana Picanta din Carne de Capra Servita cu Orez Brun
Această simplă reţetă de tocana picanta este o idee despre cum am putea să ne îndeletnicim cu o bucăţică de carne de capră atunci când o avem în bucătărie. Mie, carnea de capră, îmi face o impresie foarte bună, şi deşi se găseşte mai rar, este bine a fi achiziţionată atunci când se iveşte ocazia. […]
Pulpa de Ied la Ceaun cu Garnitura de Orez cu Ardei
Carnea de ied este mai putin grea decât carnea de miel, mai fragedă si se prepară mai repede, drept pentru care în ultimul timp am preferat-o celei de miel. Astazi am preparat o pulpa de ied la ceaun, gatită suficient încât carnea, oricum fragedă, să se desprindă uşor de pe os, pe care am servit-o […]
Pilaf cu Spanac Proaspat si Costite de Ied
Cum în ultimul timp în bucătăria mea am făcut politica verdeţurilor de tot felul, încercând să le integrez şi valorific în cât mai multe reţete, şi azi, prin pilaf cu spanac, voi urma acelaşi program şi voi da întâietate spanacului în încercarea de a îmbogăţi cu gust şi savoare o reţetă simplă, la îndemâna oricui. […]