Azi vă propun o supa de rosii cu orez, cunoscută şi apreciată pentru propietăţile curative manifestate după o perioadă mai încărcată culinar. Ce cred eu că dă o savoare deosebită acestei supe este faptul că roşiile sunt coapte pe grill înainte de a fi adăugate supei. O mănânc cu pâine prăjită frecată cu usturoi şi […]
Retete cu orez
Jambalaya creole. Cu carnati afumati si pui
Jambalaya îşi are originea în Insulele Caraibe sub influenţa bucătăriei spaniole. Este o rudă a cunoscutei paella, mâncare cu rădăcini maure din Valencia spaniolă. Se prepară în mai multe variante cea mai cunoscută fiind jambalaya creolă sau roşie. Varianta creolă a fost popularizată de europenii emigranţii în New Orleans, care au încercat să prepare paella în Lumea Nouă dar, neavând şofran datorită costurilor mari de import, au înlocuit acest ingredient cu roşiile.
Inima de porc cu sos de soia. Langa pilaf de orez
Pentru cei ce agreează mâncărurile gustoase din măruntaie – ficat, rinichi, inimă – le aduc în atenţie un muşchi mai aparte, în caz că l-au neglijat o perioadă mai lungă. Este vorba de inima de porc ce, preparat într-o varietate destul de mare de reţete, îţi poate aduce satisfacţii gastronomice generoase.
Pilaf de orez cu pui. La cuptor
În nenumăratele lor peregrinării războinice, la nord de Dunăre, otomanii îşi luau în raniţa culturală meniul bucătăriei lor încărcat de sarmalele, musacale, legumele umplute şi pilafuri. Pilaful de orez de la turci ni se trage şi al lor, la rândul lui, se trage de la persani. Se prepară în nenumărate feluri, de la casă la casă, este bine văzut de gospodine că satură şi mulţumeşte pe mai toţi mesenii normali în apetit.
Vinete Albe Umplute. Preparate la Cuptor
Se zvoneşte , pe surse, după cum ar spune presa, că sunt de origine japoneză. Nu ştiu asta, pentru că nu am făcut verificări în arhipelagul nipon, dar ştiu că le-am umplut româneşte, după cum mi-a fost pofta. Aşa că vă poftesc la vinete albe umplute şi vă asigur că merită chivernisite la modul asta nişte vinete, japoneze sau nu.
Pilaful nevestei de macelar
Mâncare de ospătărie populară interbelică, pilaful nevestei de măcelar aduce din galantare la podium ingrediente ceva mai neglijate în bucătărie, respectiv organe de porc. Celor ce nu evită la masă ficatul şi rinichii de porc le recomand cu gând bun acest pilaf deosebit de gustos.