Azi, servim carne de rata! Pentru că am întâlnit în piață trei mămăici ce-și valorificau recolta de bame, am gândit că nu-i rău să aduc în meniu și în on-line, alături de pieptul de rata, această legumă mai puțin gătită în prezent la noi. Diversitatea de legume nu ne poate aduce decât avantaje, chiar dacă, […]
Ingrediente
Piure de Naut cu Chiftelute
Despre piure de naut sau hummus cum îi spun arabii am mai scris acum ceva timp. De data asta, cu toate că rețeta este aceeași, doresc să evidențiez asocierea cu chifteluțe ușor usturoiate, tandem ce, zic eu, prezintă atractivitate ridicată. De ce usturoiate? Pentru că usturoiul echilibrează gustul ușor dulce, potrivindu-se foarte bine cu pasta […]
Manatarci – cel mai simplu mod de preparare!
Azi, mi-au ieșit în cale câteva manatarci! Spre deosebire de alte ciuperci, manătărcile coborâte din pădurile de munte se prezintă cu altă distincție, cu parfum de conifere și aromă de nucă. Mănătărcile prăjite își dezvăluie, spre desfătarea noastră, în modul cel mai atrăgător parfumul și gustul. Acest simplu și banal mod de preparare îl aplic […]
Pulpa de porc la cuptor. Gatita incet in zeama de usturoi
După cum spuneam cu ocazia mielului copt încet la cuptor, mă avânt la masă pentru orice bucată de carne, preparată cu stăruință la foc încet, frăgezită și îmbogățită, pe îndelete, cu arome. De data aceasta ne vom ostoi pofta cu o pulpa de porc la cuptor, gătită încet cu ceva legume alături și însoțită, mai […]
Salata de Vinete cu Iaurt si Usturoi
Tradiție în Orient, salata de vinete cu iaurt a pătruns și în bucătăria românească, fiind popularizată în primul rând de blogurile culinare. De altfel, blogurile culinare, pe lângă scormonirea în lada de zestre a bucătăriei românești, fac foarte bine, zic eu, contribuind la deschiderea și lărgirea unor noi orizonturi de mânuire a cratiței. Din diversitate […]
Tocana de vita si porc. Cu cartofi muiati in sos
Menită să dea vigoare, tocana de vita si porc este o mâncare cum nu se poate mai robustă, fiind lansată odată cu venirea toamnei, pentru colecția toamnă-iarnă. Porcul si vita se cunosc și, împreună, se frăgezesc îndelung într-un sos dulceag, bine aromat și condimentat. Acest sos va susține și desăvârșii garnitura de cartofi mari, înjumătățiți, […]