Lintea-i bună, iar acest preparat de piept de pui cu piure de linte ma foarte multumeste! De când am descoperit-o în urma cu 3-4 ani în rafturi – cred că aproape dispăruse complet de la noi, pentru că eu nu îmi aduc aminte să o mai fi întâlnit pe undeva până să apară în supermaketuri […]
Ingrediente
Piure de legume cu costite de porc prajite
Piure de legume cu costite de porc prăjite este una din opțiunile mele în ce privește bucatele alese să aducă, în acest sfârșit de săptămână, o participare culinară gustoasă la traiul nostru de weekend. Realizat de cele mai multe ori prin adăugarea unor rădăcinoase la cartofi, piureul de legume este mai dulce decât cel de […]
Rinichi de porc cu usturoi
Organele de porc, vită sau oaie sunt considerate, în multe bucătării, respectabile cărnuri din care, bucătari cu mână bună, prepară delicioase mâncăruri cu ștaif. Știu că la o primă vedere, aceste mâncăruri, pot părea mai degrabă dedicate bărbatului vânător, pescar și culegător (cum era el organizat mai demult) dar cred că și doamnele mai cochete […]
Salata consistenta de fasole si patrunjel
În această rețetă am combinat salata de pătrunjel cu cea de fasole, alăturând consistenței oferite de fasole, energia și vitaminele date de pătrunjel. Este o salată ceva mai aspră datorită pătrunjelului abundent, aromat mai abundent și tonifiant. Pătrunjelul proaspăt este foarte revigorant și sănătos, salata rezultată din această verzitură fiind în topul celor mai sănătoase […]
Krautsuppe. Supa de Varza cu Ciolan Afumat si Carne de Curcan
Dacă este să pomenim despre originea demersului de a combina astfel cărnurile, putem spune că nemții au obiceiul de a alătura diversitatea de carne cu varza murată și să ne prezinte delicioasa fiertură drept krautsuppe. Ciorba asta, pentru mine, este extraordinară și este o prezență nelipsită în special în meniul de iarnă. Ici și colo, […]
Geandra. Mamaliga gustoasa, cu oua si branza
Sub numele de geandra se identifică o mămăligă foarte moale, un terci țărănesc din mălai, care mai conține diverse alte bucate, diferite de la bordei la bordei. Astfel, putem adăuga la geandra nostră diverse legume coapte, ciuperci, jumări, ouă, brânză, bucățele de carne sau cârnat. Despre cât este de bună, nu am cuvinte să vă spun, […]