Cea mai simplă si, probabil, cea mai apreciată dintre preparatele cu urzici, această mancare de urzici cu usturoi este vedeta care deschide meniul de primăvară, bazat în mare parte pe o abundentă prezenţă a verziturilor sălbatice – leurda, loboda, dragavei, urzici – sau de grădină ţărănească – spanac, salată. Toate aceste daruri culinare oferite de […]
Ingrediente
Salata De Varza Chinezeasca Cu Bacon Afumat
Salata de varza chinezeasca, cunoscuta ca varza Napa, îmi place în mai toate variatele ei, în special datorită frăgezimi acestei legume, săracă în calorii, ce se remarcă printr-o textura deloc aţoasă dar şi uşor crocantă. Varza chinezească se poate remarca în salate alături de diverse brânzeturi, afumătură, ton sau paste, fiind o legumă foarte versatilă […]
Carnati si Carne la Garnita. Conservate in Untura
Cu un gust deosebit şi foarte apreciat, ţăranul prepara carne la garnita într-o vreme în care lipsa curentului electric nu permitea pastrarea prin congelare a carnii de porc. Prin urmare, aceasta metodă de păstrare şi conservare a cărnurilor de tot felul vine dintr-un trecut îndepărtat, fiind întâlnită în mai toate zonele. Azi, prezenţa frigiderelor a […]
Ardei Gras Tras la Tigaie cu Piept de Pui
Dulceaţa ardeiului gras si fragezimea pieptului de pui fac din acest preparat o gustare uşoara şi savuroasă ce poate fi preparată repede şi fără sofisticate cerinţe. Reţeta se bazează exclusiv pe două ingrediente, pe două gusturi: ardei gras şi piept de pui, bine asezonate cu condimente. Seamana uşor cu tocana ungurească de ardei. Tocmai pentru […]
Pastrama de Berbecut la Tigaie cu Mamaliga si Rosii Coapte
Mancare de vreme rece si de vin roşu, pastrama de berbecut este o delicatesa pentru cei ce nu sunt sensibili la mirosul lasat de transhumantă. Pe linie tradiţională, pofta de pastrama de berbecut, de oaie sau capra, se ivea de îndată ce vinul îşi înceta fierberea şi ajungea la maturitate, acesta fiind singura asociere bahică […]
Cartofi Boieresti pe Pat de Ciuperci si Morcov Dulce
Dacă avem în vedere popularitatea şi modul cum se prezintă în restaurante, reţeta de cartofi boieresti, de cele mai multe ori, conţine bacon, şuncă sau un alt reprezentant al porcului. Este un preparat consistent care rareori îndeplineşte rolul de garnitură, iar despre salată nici nu poate fi vorba. Reţeta de cartofi boieresti de mai jos […]