Fasolea galbenă lată, prezentă în pieţe îndeosebi toamna, mai consistentă şi cărnoasă, este o soluţie gustoasă şi savuroasă pentru o masă pregătită rapid.
Ingrediente
Maruntaie de miel grijite in paine
Nu văd de ce, cei ce mâncăm şi apreciem drobul de miel, preparat din organe, trebuie să ne bucurăm de gustul specific măruntaielor de miel doar odată pe an, la Sărbătoarea Paştelui? De ce trebuie să le uităm timp de un an, până la Paştele viitor? De ce să nu încercăm să regăsim plăcerea şi gustul drobului şi în alte reţete în care să valorificăm organele de miel?
Salata de Varza Rosie cu Mere si Hrean
Salata de varza rosie cu mere îmi place mai mult decat salata de clasică de varză şi merge excelent lânga o pulpă de pasăre, fiind cu totul specială alături de raţă sau vânat. Merele şi hreanul pun în valoare varza şi scot salata din banalul care, să fim sinceri, planează asupra acestui preparat des întâlnit în restaurantele de la noi.
Cocos in vin. Coq au vin
Legenda privind pregătire unui cocos in vin merge pâna la razboaiele dintre Iulius Cezar şi Galia, când un conducător galez i-ar fi trimis cadou lui Cezar, ca semn al vitejiei galilor, un cocoş bătrân. Drept răspuns, Cezar l-ar fi invitat pe respectivul gal la masă, pentru a servi cocoşul gătit in vin.
Salata de porumb copt, rosii si castraveti
Toamna aceasta, atracţia mai mare decât de obicei faţă de porumb, m-a făcut să-l plasez mai des în diverse reţete şi salate. Dacă la ultima salată am asociat porumbul cu fasolea, de data aceasta am pregătit o salata de porumb copt, roşii, castraveţi, etc cu intenţia de a aduce alături texturi diferite. Porumbul copt, puţin crocant este deosebit şi plăcut în salate.
Salau cu rosii. Pe cartofi si praz
Peşte răpitor ca specie dar şi răpitor de gustos, cu carne albă, delicioasă, lipsită de oase ce pot inhiba unii doritori de peşte, şalăul îl punem azi pe un pat de cartofi şi praz. Pentru o mâncare mai vioaie, armonizăm acest salau cu rosii si usturoi şi apoi îl echilibrăm dulce cu cartofi şi praz.