Musaca de varza murata, o mâncare din sud vestul Olteniei ce se aseamănă foarte mult cu mult mai cunoscuta varza a la Cluj sau cu sarmalele împrăştiate. Diferenţa consta în faptul că este prezent ardeiului gras, lipseşte smântâna în faza de preparare şi carnea folosită este tocată mărunt din cuţit.
Ingrediente
Aripioare picante si crocante. KFC
Aripioarele picante şi crocante, dar şi alte asemenea produse, marinate şi trecute prin fulgi de porumb, făină sau pesmet sunt specifice bucătăriei americane, în special din Texas şi Mexic. În statele din sudul american carnea de pui este foarte consumată şi multe preparate au origini mexicane. Este aceeaşi bucătărie promovată de firme ca Kentucky Fried Chicken – KFC ce a făcut cunoscute peste tot în lume aceste aripioare picante.
Snitel de pui, parizian
Întâlnim în bucătaria noastră în principal două tipuri de snitele, cel vienez şi cel parizian. Cu toate că diferenţa dintre cele două este dată de un singur ingredient şi anume pesmetul, am întâlnit la mai multe restaurante confuzii. Şnitelul vienez este preparat prin făină – ou – pesmet pe când ce parizian este prin făină -ou- făină. La origine şniţelul în general se prepara din fleică de vită, cel parizian fiind un derivat al celui original, vienez.
Carne de miel cu spanac
Îmi cer scuze faţă de cei ce cu evlavie ţin Postul Paştelui pentru cărnurile din această perioadă dar nu pot să nu zic două vorbe despre ultima ispită căreia i-am căzut victimă şi anume o jumătate de pulpă de miel rumenă şi suculentă. Nu ştiu dacă poate trece drept o vagă circumstanţă atenuantă dar cu ultimele rămăşiţe de inocenţă am aşezat lângă mica bucată de carne şi ceva spanac, cu gândul, bineînţeles recunoscător, la prietenia dintre acestă verzitură şi omul aflat la greu, în post. Să trecem la carne de miel cu spanac…
Pui cu masline si sos din abundenta
De cele mai multe ori am impresia că ce lipseşte din plin mâncărurilor cu sos este tocmai sosul, ce parcă niciodată nu este suficient. Astfel ajung să mănânc în final carnea mai fără sos pentru că este primul care se termină. Dar poate mi se întâmplă numai mie? Poate este un defect de poftă? Pentru a răspunde unui S.O.S. lansat de nevoile mele de gurmand am potrivit unor pulpe de pui cu masline un sos pe înălţimea poftelor mele.
Paste cu aripioare. Picanterie cu sos
Îmi plac mult aripioarele picante, aromate cu rozmarin, coapte pe grătar. De data aceasta le-am aşezat pe paste fusilli grijite din abundenţă cu sos de roşii provensal. Le-am marinat cu o seară înainte cu un amestec simplu de boia iute, piper, sare, ulei şi rozmarin, le-am pus într-o pungă şi le-am lăsat la frigider până a doua zi. Astfel, am făcut de aşa natură aripioarele, încât să meargă împrietenite cu un pahar de vin. Aşa că va invit la paste cu aripioare…