Pe langa salata de sfecla rosie si borsul ucrainean, pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie este o alta reteta la care eu plusez cu sfecla rosie, radacinoasa destul de putin prezenta in bucataria nostra. Puiul poate fi inlocuit si cu alte inaripate tinere dar si cu un purcel de lapte.
Ingrediente
Chiftele de Dovlecei si Branza Feta Servite cu Tzatziki
Aceste chiftele de dovlecei si feta sunt specifice Greciei fiind cunoscute sub denumirea de kolokithokeftedes. Kolokitho inseamna dovlecel si keftedes, dupa cu v-ati data seama, chiftea. Originile aceste retete sunt cretane.
Ghiveci de legume frantuzesc. Ratatouille
Ratatouille este o mancare traditionala franceza din regiunea Provence numele complet fiind ratatouille niçoise. Este considerata a fi o mancare taraneasca fiind, sustin francezii, inventata de fermierii saraci ce obisnuiau in lunile de vara sa manance des acesta tocana sau ghiveci de legume.
Lutenitsa cu Rosii Coapte si Ardei Iute. S.O.S. din Bucataria Bulgareasca
Lutenitsa este un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti în special, dar şi celei macedonene şi sârbeşti. Existând şi variante româneşti, a devenit foarte apreciat în Balcani şi în regiunea acestora şi în prezent a pătruns şi se întâlneşte şi în market-urile occidentale. Ca orice produs popular, prezintă diverse variaţiuni de la o regiune la alta, respectiv, mai iute sau mai puţin iute, cu vinete sau fără vinete, cu ardei sau fără.
Bors de Sfecla Rosie cu Sir de Porc. Traditional Ucrainean
In traditia culinara a satului romanesc se intalneste sfecla alba dulce, coapta iarna pe vatra sau in cuptor, dar nu prea intalnim in bucataria romaneasca mancaruri bazate pe mult laudata sfecla rosie asa ca un ajutor ucrainean este bine venit. Raspandit in prezent in Europa de Est si Centrala, borsul de sfecla rosie isi are originea in Ucraina unde are valoare de traditie.
Salata de patrunjel, energie si gust ferm
Mananc aceasta salata de patrunjel pentru revigorare, fiind foarte energizanta. Din acelasi motiv o premar mai brut fiind interesat de gustul puternic al patrunjelului tocat, neindoit de prea multe ingrediente. Este de mentionat faptul ca aceasta salata de patrunjel este considerata printre cele mai sanatoase salate pe papamond.