Referitor la dulceata este bine in cazul in care cumparati mazare proaspata din piata sa gustati boabele deoarece am intilnit soiuri de mazare furajera la vanzare, in piata, drept mazare buna. Mazarea bună este foarte dulce, cea furajera cu toate ca nu provoaca nici un rau consumatorului, nu are gust dulce si nu are valoare in bucatarie.
Ingrediente
Pui Taranesc cu Sos de Rosii
Aceata reteta de pui taranesc cu sos de rosii imi aminteste de zilele petrecute la bunici cand, mici fiind, intingeam cu pofta în tigaia cu sos fara sa existe vreo conventie sociala care sa ne cenzureze manifestarea poftei cu care mancam. Apoi fugeam la drum, la joaca, desculţi pe nisipul fierbinte si parca totul era mai sanatos si mai inocent în acele zile.
Omleta taraneasca
Ingrediente omleta taraneasca: 4 oua iaurt 1 ardei capia sau gras rosu 1 ceapa patrunjel si leustean sare, ulei, piper, cimbru Se spala, se curata de seminte si se taie fin ardeiul capia in fasii de 2-3 cm lungime. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Atat ardeiul cat si ceapa nu trebuie sa […]
Musaca turceasca de vinete
Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă “servit rece” şi asta datorită faptului că aşa o servesc arabii, ca antreu. De asemenea, ei nu folosesc carne la musaca ci numai roşii si vinete. La noi s-a impus mai mult varianta grecească dar şi o variantă de musaca balcanică, numai cu cartofi, ambele preparate în straturi […]
Ciorba radauteana
Ingrediente ciorba radauteana: pieptul si pulpele de la un pui 1 telina 2 morcovi 1 ceapa 1 ardei capia rosu 6 catei de usturoi 300 g smantana 2 oua sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde Punem pieptul de pui si pulpele la fiert cu foi de dafin si piper. Spalam, curatam legumele si le […]
Varza Acra si Zeama de Varza. Cum Preparam?
Datorita faptului ca imi place foarte mult ciorba dreasa cu zeama de varza dar şi varza acra, în general, de mulţi ani obisnuiesc sa prepar, in special vara, cand varza murata din timpul iernii ne lipseste, varza acra si zeama aferenta. De asemenea, imi place mult varza acra in salate si cred ca o varza calita este mult mai buna daca este din varza murata ci nu din varza proaspata. In plus, de mai bine de doi ani am renuntat sa mai folosesc in bucatarie borsul praf, la plic la fel cum am facut si cu vegeta.