Necesar ciorba de pui: 1 kg carne de pui (aripi si tacamuri) 2 cepe potrivite sau o ceapa mare 2 morcovi 1 radacina micuta pastarnac 1 radacina mica patrunjel o felie telina 3 rosii 1 ardei gras sau o kapia bors sau zeama de varza taitei (fidea) leustea sare, piper Preparare Se pune oala […]
Ingrediente
Varza cu ciolan
Aceasta reteta de varza cu ciolan predomina in Oltenia, unde nu intalnim, decat foarte rar, ceapa tocata la retetele de varza cu carne sau la varza calita. Ma refer la mediul rural unde se prepara inca retete cu traditie locala, in mediul urban amprenta traditiei regionale deveniind tot mai firava. Oltenii mananca mai condimentat iar dulceata adaugata de ceapa, la varza noua, deja destul de dulce nu prea le cade bine.
Ciorba de burta
Ingrediente ciorba de burta: 1,5 kg. burta de vita 2 kg oase de vita (o ciorba de burta reusita trebuie sa devina gelatinoasa cand este lasata la rece, oasele de la piciorul vitei fiind cele mai indicate- in special de la genunchiul vitei- pentru acest rezultat datorita zgarciurilor si ligamentelor) 300 gr. smantana 8 galbenusuri […]
Salata bulgareasca
Necesar salata bulgareasca: 2 bucati ardei gras 3-4 rosii 3 castraveciori cornison sau un castravete mare 1 ceapa mijlocie ( sau 3 fire de ceapa verde) 200 gr. branza patrunjel, sare, ulei, lamaie Preparare Se taie ardeiul, castravetii, rosiile cubulete sau se felieaza (ramane la aprecierea dumneavoastra, asa cum va place). Recomandam cubulete potrivite pentru […]
Sarmale Oltenesti Imbogatite cu Raci Umpluti
Aceste sarmale oltenesti, spre deosebire de alte sarmale, se caracterizeaza prin faptul ca sunt mai mari, mai corpolente, si se prepara cu zeama multa. De asemenea, pentru un gust mai rotunjit printre sarmale se aseaza in oala si cativa raci (ardei uscat) umplut cu carne tocata. Ma refer la sarmalele traditionale, preparate la sat, unde […]
Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza
Una dintre cele mai apreciate ciorbe româneşti, ciorba de perisoare mi-a plăcut întotdeauna acrită cu zeamă de varză şi aromată cu leuştean proaspăt. De asemenea, îmi place ca ciorba să aibă zeamă suficientă ce merge mâncată fierbinte cu ardei iute. Excelentă pentru mahmureală, răceală sau oboseală.