…aşa că am petrecut mai puţin timp în bucătărie, preparând ceva rapid şi fără să mă complic. Am intenţionat să mă şi autoverific la rezultatul acru, dacă acesta corespunde algoritmului meu de placere şi dacă-mi satisface obedienţa faţă de gust. Vorbesc despre murături când spun rezultat acru, murături cărora azi le-am făcut prima degustare. Am gătit şi mâncat friptura de pui cu piure de telina si muraturi după care am plecat cu prietenii la un cico.
Retete cu carne de pui
Pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie
Pe langa salata de sfecla rosie si borsul ucrainean, pui la cuptor cu cartofi si sfecla rosie este o alta reteta la care eu plusez cu sfecla rosie, radacinoasa destul de putin prezenta in bucataria nostra. Puiul poate fi inlocuit si cu alte inaripate tinere dar si cu un purcel de lapte.
Pateu din ficat de pui si ciuperci
Pateu din ficat de pui – se poate prepara in foarte multe variante, fiecare avand posibilitatea sa incerce diverse retete si sa se opreasca la pateul care eventual il gadila, ca in reclama cunoscuta, la limbuta dar important este faptul ca, indiferent ce reteta preparati, cu siguranta va fi mai sanatoasa decat orice pateu facut industrial.
Tocana de pipote de pui cu mamaliguţa
Cu toate că tocana de pipote este săţioasă, gustoasă şi simplu de preparat, o prepar destul de rar şi numai pentru propia-mi poftă deoarece copii nu agreează pipotele. De fiecare dată, în orice mâncare s-ar găsi, că este ciorba de pasare, tocaniţă, ciulama sau altă găteală, pipotele îmi revin mie. Puţin egoist, îmi convine situaţia pentru că îmi plac foarte mult inclusiv gătite simplu, fierte cu sare şi mâncate cu hrean.
Pui cu sos bechamel cu ciuperci
Sos alb francez, menţionat în lucrarea Le cuisinier françois, scrisă în 1651 de Francois Pierre la Varenne, ia mai tarziu numele lui Louis de Bechamel, marchiz de Nointel, responsabil cu finanţele franceze în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. A fost introdus de catre Marie-Antoine Carême cunoscut sub numele de “Rege al bucatarilor” in categoria “sosurilor mama”
Pui cu usturoi si turte
Pui cu usturoi si turtite calde, preparat taraneste cu un sos format din prajeala condimentata a puiului rumenit si usturoi, tocmai bun de intins in el cu turta calda. Mancare simpla, ce nu necesita iscusinta dar care te face sa te lingi pe degete. Se insoteste obligatoriu cu vin rosu usor.