În fiecare an, când cartofii noi apar în piețe, am obiceiul să-i folosesc ca pat pentru o înaripată aromată cu diverse mirodenii, rumenită încet la cuptor. Pentru a obține un pui crocant, dar în același timp cu carnea deosebit de gustoasă și fragedă este necesar să fim diplomați și să-i intrăm puiului pe sub piele […]
Retete cu carne de pui
Ciorba de pui a la grec (à la grecque)
Bucătăria grecească este a doua, după cea turcească, dintre bucătăriile care s-au infiltrat, mai mult sau mai puțin subtil, în ceaunele românilor, degrabă mânuitori de polonice. Grecul are istorie culinară, carte de bucate scrisă înainte de Hristos și bonetă inventată. Zic asta din cauza istoriei, care îi creditează pe greci cu inventarea bonetei înalte de […]
Ciuperci Umplute cu Piept de Pui
Dintre variatele de umplutură cu carne pentru ciuperci, cea cu piept de pui îmi place în mod deosebit, fiind după părerea mea cea mai reușită. Dacă vorbim de ciuperci umplute pe bază de legume și brânzeturi, posibilitățile sunt cu siguranță mult mai multe, capabile să satisfacă fantezia și poftele oricui amator de ciuperci astfel ferchezuite. Ciuperca umplută […]
Salata de pui cu ciuperci
Salata de pui cu ciuperci eu o percep ca fiind foarte populară, devreme ce o regăsesc în meniu pe la mai toate evenimentele la care se întinde masa. Ca multe alte salate, nici aceasta nu-ți complică prea mult existența în bucătărie, fiind simplu și destul de rapid de preparat. Apare un oarece sentiment de mâhnire […]
Pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi
Sosul de roșii, ușor usturoiat și condimentat, este sosul meu preferat încă din copilărie sau, mai bine spus, din motive de copilărie. Obișnuia bunica să-mi facă plăcerea asta și m-am obișnuit cu acest sos, gustul său mai rustic rămânând pentru mine o constantă de bucurie culinară. Din punctul meu de vedere acestă mâncare nu se […]
Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe grill
În ton cu verdele primăvăratic ce își intră treptat în drepturi, azi va propun o combinație între două delicioase piureuri, unul mai rustic și mai vioi la gust și altul, mai soft, mai dulce și delicat. Diferite din multe puncte de vedere, urzica și broccoli se completează armonios în bucătărie, conlucrând la un gustos piure […]