Nu sunt multe a spune despre această mancare de mazare cu ciuperci, decât că are un gust dulceag şi este simplu de preparat, într-un timp scurt. Mâncare de post, combinaţia de mazăre făinoasă cu textura elastică a ciupercilor este oarecum atipică, iar gustul dulceag poate fi îmbogăţit şi direcţionat cu ajutorul condimentelor, după placerea fiecăruia.
Necesar mancare de mazare cu ciuperci
- 400-500 gr ciuperci
- 500 gr mazare
- 1 cutie roşii cubuleţe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- piper, sare
- ulei
Preparare
1. Curăţăm şi tăiem mărunt ceapa, morcovul şi ardeiul. Într-o cratiţă încingem 2-3 linguri de ulei şi călim sumar ceapa, morcovul şi ardeiul. Dăm un praf de piper şi unul de sare.
2. Adăugăm conserva de roşii cubuleţe. Punem şi un pahar cu apă, să aibă de unde scădea pe măsură ce fierbe. Feliem căţeii de usturoi, tocăm codiţele firelor de pătrunjel şi aromăm cu acestea mâncarea.
3. Punem mazărea şi mai completăm cu apă cât să o acoperim. Amestecăm şi lăsăm să fiarbă la foc mic.
4. Imediat tăiem ciupercile sferturi şi le punem peste mazăre. Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă mazărea şi ciupercile. Gustăm mazărea să verificăm când este fiartă. Eventual mai potrivim de sare. Cea mai bună este mazărea congelată, binenţeles exceptând-o pe cea proaspătă. Mazărea la conservă pierde mult din gust.
5. Când este gata, aromăm mâncarea cu frunze de pătrunjel prospăt.
Să fiţi bine!