Principesa Margareta a României recomandă această reţetă şi ideea mi-a plăcut având în vedere că am două fete şi ca orice părinte, sunt nevoit uneori, să fac tot felul de artificii în bucătatărie pentru a le stimula apetitul. Mi-a atras atenţia prezentarea principesei şi am zis să prepar aceste oua coapte in cartofi şi să evaluam efectele:
Ingrediente necesare oua coapte in cartofi:
- 4 cartofi mari ( pentru 4 portii)
- 4 oua
- 100 gr. cascaval
- 50 gr. unt
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper
Curatam cartofii, ii ungem cu unt si ii punem intr-o tava de copt la cuptor pentru aproximativ o ora, pana se coc. Scoatem cartofii de la cuptor, ii incercam cu furculita daca au devenit moi si ii lasam sa se raceasca putin.
Taiem un capacel in treimea de sus a cartofului, pe lungime si scoatem miezul cu o lingurita astfel incat sa ramana peretele cartofului de cca. 1 cm.
Amestecam miezul cartofului cu unt, cascaval ras, patrunjel tocat, putin piper si sare dupa gust.
Umplem – captusim cartoful cu acest amestec astfel incat sa lasam un loc destul de mare in mijloc care sa cuprinda un ou.
Spargem un ou si-l punem in mijlocul cartofului, il ornam cu cascaval ras, branza dulce sau smantana, punem capacelul si bagam din nou la cuptor pentru 10 minute.
Lasam la cuptor sa se coaca oul dar nu exagerat ci sa ramana moale.
La final ornam cu verdeata sau cu ardei rosu. Principesa Margareta a Romaniei orneza ouale coapte in cartofi cu arpagic tocat. Eu nu am avut asa ca am folosit pentru culoare ardei rosu dulce. La fel de buni si asemanatori sunt cartofii cu branza la cuptor.
Sa fiti sanatosi!