Ce poţi face cu carnea de pasăre după ce a fiert şi contribuit la obţinerea unei supe? Variante sunt multiple, de exemplu, o poţi pune pe cartofi şi rumeni la cuptor cum am mai scris sau o poţi însoţi de un sos care, lângă un piure de cartofi, poate să facă impresie bună. Azi am ales să prepar şi să mă bucur de această simplitate gustoasă, piure cu carne si sos usturoiat.
Necesar piure cu carne si sos:
Pentru piure de cartofi:
- 1 kg cartofi
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- piper, sare
Pentru sos:
- carne fiartă în supă
- 400 gr. – 1 cutie cuburi roşii în bulion
- 4-5 căţei de usturoi
- oregano, piper, sare
- 1 legătură pătrunjel verde
- ulei
Prepararea:
1. Carnea fiartă în prealabil în supă se rupe franjuri şi se rumeneşte în 2 linguri de ulei. Se dă piper măcinat, sare şi se aromează cu oregano.
2. Se pun roşiile în bulion şi se lasă să fiarbă la foc încet, câteva minute, până ce se topesc roşiile mărunţite într-un sos.
3. Se adaugă usturoiul mărunţit şi se mai ţine 1 minut pe foc. Se pune usturoi, mai mult sau mai puţin, după pofta fiecăruia. Gustăm şi potrivim de sare, dacă mai este cazul. Dacă preferaţi iute, un ardei iute tocat îşi poate face treaba.
4. Preparăm piureul de cartofi. Pentru un piure gustos este obligatoriu untul şi laptele. Despre tehnica de preparare am scris în amănunt aici.
5. Punem sosul cu carne lângă piure sau pe piure şi ornăm cu pătrunjel verde. Piureul şi sosul să fie fierbinţi, carnea să fie moale, totul şă fie condimentat şi aromat şi vom avea un fel doi, după supă, uşor şi repede preparat şi cu siguranţă delicios.
Să fiţi bine!