Chiar dacă imaginile alăturate ne vorbesc despre ciortani, adică pui de crap, mi-am permis să denumesc această lucrare plachie de crap, dat fiind faptul că dulceața unui ciortan de 7-800 de grame este cât se poate de viguroasă pentru a face față așteptărilor de gust avute de la un crap la cuptor. Am înviorat această […]
Retete din Muntenia
Vinete cu usturoi si rosii, rumenite la cuptor
Rețeta de vinete cu usturoi și roșii asigură o întâlnire gustoasă cu un trio a cărui armonie culinară, bine probată în timp, nu poate fi contestată de nici un chițibușar de bucătărie. Deși această combinație a fost supusă la diverse tehnici de preparare, deși a suportat contribuții estetice și de design sau chiar, de multe […]
Ciorba de salata cu afumatura
În fiecare an, odată cu sosirea primăverii, pofta de verzituri se accentuează și ca urmare acestea câștigă o prezență serioasă în meniu, și când spun aceasta nu mă refer la salate. Mai toată oferta piețarilor – loboda, salata verde, măcriș, spanac, leurda, dragavei – își găsește loc în diverse mâncăruri și ciorbe, unele pe loc […]
Pulpe de Pui cu Usturoi si Mamaliguta. Aromate cu Ciusca Coapta
De cele mai multe ori, când trag linie, arunc ceasul și îmi rezerv câte o zi pentru huzur, împlinesc cerința culinară într-un mod aproape instinctual, apelând la savoarea unor vechi și simple mâncăruri, cu rădăcină în ulița românească. Când mănânc pulpe de pui cu usturoi și mămăligă, lângă care alătur ardei uscat copt al cărui […]
Limba de porc cu sos tomat
Deși îmi plac mâncărurile cu limbă de porc sau vită, fac ce fac, și tot de două ori pe an o dau cratiței spre preparare. Îmi place textura fermă a acestui mușchi și varietatea de rețete în care își poate găsi locul, chiar dacă de cele mai multe ori noi ne oprim la limbă cu […]
Pulpe de pui cu ciuperci si masline
Mâncare rostuită în vechime la han aflat sub poala muntelui, unde ciupercile abundă, lucrarea asta s-a rotunjit la un moment dat cu măsline, ca obol adus de Fanar sosului de roșii, atât de îndrăgit de turta românească. Carnea de pui gătită cu sârguință la cuptor, până ce dă tot ce are mai bun, aroma inconfundabilă […]