Necesar salata bulgareasca:
- 2 bucati ardei gras
- 3-4 rosii
- 3 castraveciori cornison sau un castravete mare
- 1 ceapa mijlocie ( sau 3 fire de ceapa verde)
- 200 gr. branza
- patrunjel, sare, ulei, lamaie
Preparare
Se taie ardeiul, castravetii, rosiile cubulete sau se felieaza (ramane la aprecierea dumneavoastra, asa cum va place). Recomandam cubulete potrivite pentru ca lasa mai putin suc.
Ceapa se taie fideluta, se pune in bol cu rosiile si castravetii, se da un praf de sare, putin ulei si se amesteca. Daca doriti salata mai acrisoara puteti folosi zeama de la o lamaie. Dupa ce s-au amestecat legumele se rade branza (prin razatoarea cu gauri mari) peste legume si se orneaza cu patrunjel.
Este preferabil sa preparati salata cu putin timp inainte de a o servi, deoarece preparata mult mai devreme lasa prea mult suc. Puteti , de dichis, sa adaugati 2-3 stafide.
Aproape identica cu salata greceasca, aceasta salata este foarte buna si racoritoare in zilele toride de vara, cu atat mai mult daca este servita rece. Bulgarii imbogatesc deseori salata cu un ardei iute, tocat.
Aceasta este salata aflata in topul preferintelor la bulgari si drept urmare, salata intalnita in restaurante sub numele de salata bulgareasca si care contine ou si masline cade pe locul doi la vecinii bulgarii si se numeste ovcharska.
Sa aveti pofta!