Nu este chiar o salata cu de toate, dar având în vedere că are ou şi brânză, crutoane şi verzituri, îi putem spune şi aşa. Este o salată consistentă, versatilă, ce poate ţine loc de masă principală, mai uşoară şi la care puteţi adăuga sau dimpotrivă, puteţi înlătura după cum vă place.
Ingrediente reteta salata cu de toate:
- 3 ardei grasi roşu, galben, verde
- 3-4 roşii mari şi câteva roşii cherry – am folosit şi roşii galbene, pentru că le aveam la îndemînă
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 100 gr branza
- 2 căţei de usturoi
- o mână de crutoane
- câteva fire de pătrunjel verde
- ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper
Preparare:
1. Înlăturăm seminţele ardeilor graşi şi îi tăiem rondele. Roşiile le feliem iar pe cele cherry le înjumătăţim. Dacă putem folosi mai multe soiuri ( inclusiv mai verzi) pentru o diversitate mai mare de gusturi este foarte bine. Ceapa o tăiem julien.
2. Pregătim un dressing din trei părţi ulei de măsline, o parte zeamă de lămâie, sare şi piper alb. Tocăm pătrunjelul verde şi îl punem în dressing. Agităm dressingul într-un borcan sau “îl bătem” cu o furculiţă, până devine suspensie, mai cremos. Punem ardeiul, roşiile şi ceapa într-un bol şi turnăm dressingul peste ele. Amestecăm uşor.
3. Bătem cele două ouă cu un praf de sare şi unul de piper şi preparăm o omletă. Brânza, ce poate fi după preferinţa fiecăruia dar mai tare, o tăiem cubuleţe. Prăjim două felii de pâine, le frecăm cât sunt calde cu usturoi şi le tăiem cubuleţe.
4. Peste legumele armonizate cu dressing punem omleta tăiată fâşii, cubuleţe de brânză şi crutoanele crocante.
Să fiţi bine!