Excelentă această salata de linte! Şi foarte sănătoasă. O recomand fără nici o reţinere. Combinaţia cu leurdă, lobodă roşie şi pătrunjel este opţiune propie dar sunt convins că şi altor verzituri, cum ar fi: salata, macrişul, spanacul, le-ar sta bine asociate cu lintea. Pătrunjelul proaspăt dă o aromă intensă şi multă vitamină. Cei care aţi încercat salata de pătrunjel, ştiţi cu câtă vigoare contribuie pătrunjelul la o salată. Lintea, fie verde, fie roşie, este un ingredient foarte bun şi potrivit pentru multe alte salate.
Necesar salata de linte cu leurda
- 300 gr linte verde sau roşie
- 1 legătură leurdă
- 1 legătură mai mare de lobodă roşie ( adică de la un târgoveţ mai darnic)
- 1 legătură bună de pătrunjel
- 2-3 bucăţi de gogoşar sau ardei kapia acru
- piper, sare, oţet, ulei de măsline
Preparare
1. Lintea o punem la fiert într-un vas potrivit. Va fierbe în 15 – max 25 de minute. O gustăm şi când s-a înmuiat oprim focul. Nu o fierbem pănă se face praf.
2. Spălăm leurda şi o tăiem franjuri. Eu am ales şi am lăsat lăstarii sau florile de leurda, întregi, pentru aspect. Rupem frunzele de lobodă roşie după micile tulpini. Pătrunjelul îl spălăm şi îl tocăm ceva mai mare.
3. Într-un bol punem 3-4 linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet, un praf de sare şi unul de piper. Bătem puţin dressing-ul cu o furcuţiţă până îşi schimbă culoarea ( devine albicios), adică până când devine suspensie.
4. Gogoşarul roşu acru îl tăiem fideluţă. Punem toate verziturile într-un bol mare, adăugăm lintea şi gogoşarul, turnăm dressing-ul peste toate şi amestecăm. Gustăm şi dacă este nevoie mai dăm sare sau oţet, după plăcerea fiecăruia.
Să fiţi bine!